Marie Faldynová
29.1.2023 10:01
Naše děti doma toho správného neviděly, ale zapracovaly na vztazích. Vědět, že muž potřebuje obdiv a pochválit a žena potřebuje lásku a oba komunikaci, to by se snad mělo učit už na základce. Opravdová láska nežije na úkor druhého. Žít na úkor druhého je pýcha: jsem ten lepší. Pokud v tom dítě vyroste a najde někoho, kdo to má taky tak, je vyhráno.
Monika Monca
29.1.2023 09:47
Na tomto článku vidím jako podstatné slovo "vzájemně".
Cokoliv je jednostranné, je špatně. Každý do vztahu něco přináší a něco si z něj bere. Pokud ne, už to není vztah.
Monika Monca
29.1.2023 09:44
@Jana Tulejová: tyhle sexistické názory, že o úklid se stará výhradně žena, už by měly konečně zmizet ze světa. Ano, žena má více "v genech" pečovat o hnízdo, ale už můj pradědeček (r.1920) si byl vědom toho, že když si po sobě umyje záchod, že to babička ocení.
Děda měl babičku za služku, tak se v 70.letech rozvedli. Otec máti občas pomůže, můj ex mě měl za služku... a tak dále, hezky se to střídá po generacích. Co myslíte, které manželství je šťastnější, tam kde jeden druhému otročí, nebo kde se lidé vzájemně doplňují a nedělají si naschvály? :)
Monika Monca
29.1.2023 09:44
@Jana Tulejová: tyhle sexistické názory, že o úklid se stará výhradně žena, už by měly konečně zmizet ze světa. Ano, žena má více "v genech" pečovat o hnízdo, ale už můj pradědeček (r.1920) si byl vědom toho, že když si po sobě umyje záchod, že to babička ocení.
Děda měl babičku za služku, tak se v 70.letech rozvedli. Otec máti občas pomůže, můj ex mě měl za služku... a tak dále, hezky se to střídá po generacích. Co myslíte, které manželství je šťastnější, tam kde jeden druhému otročí, nebo kde se lidé vzájemně doplňují a nedělají si naschvály? :)
Libuše Křapová
29.1.2023 09:03
Krásný článek o fungujícím vztahu. Přeji to všem, kterým to vyšlo a trochu závidím. Já kdysi chtěla taky dlouhý vztah. Nevyšlo to, ono to jinak ani nemohlo dopadnout, když se snaží jen jedna strana. Tak vám i vaší maželce přeji ještě hodně společných let :-)
Eva Kopecká
29.1.2023 08:49
V životě je ten problém, že nic není nanečisto. Všechno je přímý přenos. Žádná generálka. Že se to zkusí, zda to půjde. Jak člověk udělá rozhodnutí, jak něco v životě změní, těžko se to vrací zpátky. Zatímco dříve měly ženy zástěru, aby schovaly, co je v rodině špatně, dnes nespokojená žena umí udělat rychlý radikální řez. Ani jedno ani druhé asi není ideálním řešením daného problému.
Jitka Caklová
29.1.2023 08:43
Nevím, co v člověku vzbuzuje touhu, "koukat druhému do talíře".
Jitka Caklová
29.1.2023 08:40
Jen k nadpisu: Protože v mládí nevědí, že sex není láska, a spolu zestárnou, buď díky tomu že lásku poznají a nebo na sebe prostě zbydou.
Vladislava Dejmková
29.1.2023 08:24
Vidím to stejně.
Olga Škopánová
29.1.2023 08:14
Pane Berka máte velkou pravdu ale k té se člověk dopracuje až věkem, bohužel.