Pokuta za samotu. Cestovky žádají vysoké příplatky za pobyty jednotlivců. Single dovolené se stávají trendem
Ilustrační foto: Ingimage

Pokuta za samotu. Cestovky žádají vysoké příplatky za pobyty jednotlivců. Single dovolené se stávají trendem

26. 1. 2023

Přibývá lidí, kteří chtějí vyrážet na cesty sami. Jde o mladé, ale také o dámy a pány v seniorském věku. Jenže hoteliéři, majitelé apartmánů a cestovní kanceláře jim nevycházejí vstříc. Chtějí po nich tučné příplatky. Nesmyslnou pokutu za samotu.

cestování dovolená
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdena Tesařová
Dobrý den ! Také já, cestuji s cestovkou do zahraničí a pokud jsme jezdili s manželem, nebyl problém ale manžel zemřel a já do nedávna, jezdila s některou z kamarádek. Opět nebyl problém s ubytováním a levnějších pobytů. Některé kamarádky už necestují a proto jsem se rozhodla cestovat sama. Musím říct, že je to mnohem pro mne lepší, protože si jdu a dělám vše , co já chci. Ty předražené jednolůžkové pokoje s přidanou palandou a už se platí za dvou lůžkový pokoj. Ale s tím nic nenadělám a svoji dovolenou si užiji podle svých možností pohybu opravdu moc hezky a zůstávají mi hezké vzpomínky, které si v zimě ráda připomínám při prohlížení svých fotek.
Dana Novotná
Paní Jakubcová, to píšete abychom vám záviděli, že na to máte? Pokud máte sponzora, nebo ještě jste zaměstnaná??.... tak si to můžete dovilit. Ale pokud máte průměrný důchod a platíte sama byt atd... tak je to finančně neúnosné a taky zbytečné připlácet tisíce za druhé lůžko.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pokud jedu s cestovkou jak do zahraničí tak i po ČR a to i s kamarádkou vždy máme každá svůj samostatný pokoj. Neumím si vůbec přestavit, že bych měla sdílet svůj pokoj s jinou osobou. Jezdím s jednou kamarádkou již řadu let, byly jsme v různých destinacích a raději si každá připlatíme proto, abychom měly svoje soukromí. Vím, že příplatky nejsou nejlacinější a když je nejhůř připlatím si i dvojlůžák. Na posledním íčkařském setkání v Řevnici jsem si raději zaplatila celou chatku.
Dana Hošková
Paní Líbo z Moravy, když si počkáte na "last minute", máte šanci, že při doobsazování zájezdu CK nebude vyžadovat doplatek za single. Párkrát jsem toho využila.
Lenka Kočandrlová
Ani mne nenapadne někam jezdit a ještě za to platit.....Pro mě je doma to nejlepší místo,pohodlná postel, mám svůj pokoj,dělám si co chci.Jím,na co mám chuť. Jedině dejme tomu to moře by mi mohlo chybět - ale než se kodrcat bůhvíkam v nepohodlí,tak to klidně oželím.
Alena Gebauerová
Hotely a penziony v tuzemsku uz to se psy prehaneji, zatim jsem vzdy mensi priplatek nasla,ale da to praci. Nedavno jsem se v telefonu neudrzela a byla trochu sprosta. Chteli za psa 600 Kc denne a jeste mne upozornili, ze mi cely pobyt neuklidi. Tak proboha za co. Navic mam odpovednostni pojisteni, takze jim nic nehrozi, jev to sproste vyuzivani. A stejne tak autobusy.Pes plati polovicku a ja jsem omezena, bud musim krcit nohy nebo ho ho mit na kline. A dite jede zdarma a ma vlastni sedadlo. Jeste bych tu cenu brala, kdyz pes neni v prepravce. Ale mit ho kline a platit pulku je rovnez nehoraznost.
Liba z Moravy
Omlouvám se za hrubku - hotely :-)
Jarmila Fialová
Jezdím sama, sice jen v tuzemsku, protože zahraničí už mě neláká, ale každý rok se mi podařilo najít ubytování, kde jsem nemusela připlácet za neobsazené lůžko.. Hledání dá víc práce, ale najde se a zatím jsem byla vždy spokojená. I letos už mám zarezervováno.
Liba z Moravy
Také žiji sama a nechci v těchto letech na tom nic měnit. Zkusila jsem jet s kamarádkou, ale každá jsme měla jiné požadavky a tak jedna nebo druhá jsme se museli přizpůsobovat. Na wellnes už jsem objevila hoteli, kde mají jednolůžkové pokoje a příplatek je nepatrný. Letos bych chtěla zkusit sama moře, ale je to problém o kterém zde píšete. Z důchodu připlácet 3-5tisíc je hodně. Některé cestovky ani za příplatek zájezdy nenabízejí.
Hana Rypáčková
Taky mne to mrzí. Platím v tuzemsku za dva a ještě navíc za psa.Kdyby aspoň psa odpustili, když má dvoulůžák jen jeden .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%