Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Martin Vrba
6.2.2023 16:32
Jo - rozhodovat se - to je peklo. Podle vědeckých poznatků se minimálně 70krát za den rozmýšlíme, zda něco udělat nebo neudělat. Fakt je to někdy na bednu, například: Mám jít na malou už nyní, nebo to ještě vydržet 15 minut a pak to vzít rovnou zpátky s mezipřistáním u lednice pro zásoby a tryskem zpátky s tím do peřin, abych neplýtval svou i plynovodu energií kotle. A co když si cvrknu do kalhot, pak tu ušetřenou energii zase praním ztratím. Vydržel jsem to a dopadlo to dobře, udělal jsem radost Pekarové a mohu si odškrtnout první z těch 70 rozhodnutí.
Jindřich Berka
4.2.2023 09:21
Myslím si, že je to věc jaká osobnost se rozhoduje. Jsou lidé rozhodní a nerozhodní. Ani argumenty jim mnohdy nepomohou. Já patřím k těm prvním. Ze zkušenosti vím, že to první rozhodnutí je většinou to správné. Nejhorší je když se do vedoucí pozice v pracovním procesu dostane nerozhodný člověk. Následuje velký zmatek. Jindra
Antonín Nebuželský
3.2.2023 20:36
Děkuji :-)
Jitka Caklová
3.2.2023 17:06
Pane Antoníne, pan Cakl také :-) :-) :-)
Lenka Kočandrlová
3.2.2023 17:03
Nedělalo mi problém se rozhodnout pro nějaké řešení. Před usnutím jsem si to promítla v mysli,navrhla si řešení a s tím,že se ráno ještě když tak uvidí,jsem šla spát. Když se mě někdo ptal na nějakou radu,tak jsem mu nastínila možnosti a zároveň jsem mu řekla,že si má hodit korunou...Někteří lidé jsou neuvěřitelně nerozhodní a s takovými se moc nedá spolupracovat,zvlášť když ještě vymýšlejí nesmyslné argumenty a chtěli by vše znovu a znovu přezkušovat,jestli je to fakt v pořádku.S takovými jsem musela jít po zlém,zařvat na ně,v nejhorším říct,že na sebe beru odpovědnost,protože bychom se dál nepohli. Tak jsem raději pracovala sama za sebe,než s nějakou třtinou ve větru se klátící.
Zdenka Soukupová
3.2.2023 13:37
Antoníne, :-) :-) :-) Oba pozdravuju...
Jana Kollinová
3.2.2023 12:47
Vůbec si neuvědomuji, které faktory jsem při minulých rozhodováních uplatňovala. V soukromém životě to byly zcela jiné, převážně jak níže uvedeno, na první dobrou, spontánní, v profesním životě předcházely rozhodnutím rešerše, poměrně obsáhlé analýzy. V podstatě ať tak či tak, správnost rozhodnutí ukázal až výsledek. Podle mě pojem SPRÁVNÉ rozhodnutí je konfrontační i pro ..ology.
Antonín Nebuželský
3.2.2023 11:45
No, já na to mám manželku...
Věra Ježková
3.2.2023 08:22
Myslím, že první dobrá je často dobrá. Ale radit lidem v našem věku, jak se mají rozhodovat?
Jitka Caklová
3.2.2023 06:42
Jak se správně rozhodovat? Dát na první dobrou!