Jindřich Berka
18.2.2023 09:00
Každý má právo říci jak mu je. Na druhý stranu nemá smysl si pane Zelenka dělat z velkou hlavu z něčeho, co nás bolí. Můžeme se jen poučit a změnit to. Pokud to nejde, tak se s tím naučit žít. Na tom optimismu samozřejmě bez nuceného anglosaského světa přece něco je. Podle mě nemá cenu rozpouštět svůj život ve smutku. Jsou i radosti. Jindra
Jitka Caklová
18.2.2023 07:36
V devadesáti letech?, no nic :-). Pana Zelenku a jemu podobných naprosto chápu, neboť jsem také dlouho nevěděla, že strůjcem svého štěstí jsem já sama. Dlouhý čas jsem neměla důvod k úsměvu a k radosti ze života a teď, když jsem se k obojímu dopracovala, říká se tomu sebepoznání, tak si to mám nechat zase vzít zapšklými pesimisty??? Tak to tedy ne! Jsem svá a jak to mají druzí, je jen jejich věc. Kritikou druhé nenapravím a poučováním už vůbec ne, neboť zkušenost je nepřenosná. V posledním článku pana Zelenky, Fejeton na "světlé zítřky" je tolik negace, že jeho postoj k příjemně naladěným lidem naprosto chápu a už jen dodávám, "Kdo chce kam, pomožme mu tam!"
Jarmila Komberec Jakubcová
17.2.2023 21:01
Souhlasím s příspěvkem pana J.Zelenky. Pokud je něčeho moc, je to příliš. Když jsem poprvé navštívila v 90 letech USA, nechápala jsem ten jejich "happy" úsměvy a nucenou pozitivní náladu. To jsem netušila, že za pár let to bude i nás.
Jan Zelenka
17.2.2023 19:35
Článek je smutně pravdivý. I zde, na íčku, je toho nuceného optimismu fůra.
Lenka Kočandrlová
17.2.2023 15:56
Každý je nějaký už od narození.Pesimista,optimista, melancholik,flegmatik,cholerik,sangvinik. Někdo zřejmě cení chrup od rána do večera ve stylu keep smiling,někdo má nasazenou nepřístupnou masku a nechce být nikým otravován. Já se už nedivím ničemu,okolo mne se ale nevyskytuje žádné takové uměle vybuzené, radostně se tvářící individuum,tak jsem klidná.
Soňa Prachfeldová
17.2.2023 09:18
Když mám náladu, tak ji mám. Když ji nemám, tak nemám. Všelijaké poučky jsou prostě všelijaké.
Hana Rypáčková
17.2.2023 08:20
To bych nemusela nazvat toxický pozitivizmus, ale přetvara. Jsem dost free a "tralala", ale emoce pořád mám a projevuji je .
Magda Škodová
17.2.2023 07:21
Hezký článek, přesně vystihuje ta sluníčka v našem životě... Dostala jsem dobrou radu od , teď již bývalé, přítelkyně: Mysli pozitivně, usmívej se na svět, ať lidé vidí, že tě nedokáže nic zlomit! Bylo to zhruba uprostřed roční léčby chemoterapií a já byla ráda, že dojdu sama na WC...
Marie Faldynová
16.2.2023 22:22
Podle mne je rozdíl mezi tím, kdo je radostný a tím, kdo to předstírá, aby sám sebe přesvědčil, jak to zvládá. Já osobně raději povzbudím, než nadávám na okolnosti. Škarohlídství demotivuje.
Dana Divišová
16.2.2023 19:24
Souhlasím s Hanou Řezáčovou, mám ráda lidi pozitivní, ne přehnaně, ale usměvavé, lidi s nadhledem, kteří se dovedou zasmát i sami sobě. Zároveň chápu, že život přináší někdy problémy a tak jsem ráda, když ten problém můžeme společně probrat. Pokud ovšem ten dotyčný chce. Ale ve společnosti neustále negativního člověka se necítím dobře.
Načíst starší příspěvky