Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Zdenka Kadlecová
14.2.2023 13:13
:-) Děkuji. To je psané ze života. Nejsem v tom sama. S prvním vnoučetem to hodně bolelo, ale s každým dalším se to lepší. V některých věcech neustupujeme a přesto k nám všechna vnoučata jezdí očividně a nepřehlédnutelně s radostí a se souhlasem rodičů ;) , protože je milujeme, všechny, ty malé i ty velké.
Jarmila Procházková
14.2.2023 12:23
Můj domov, moje pravidla.
Vnoučata respektují u nás zavedena pravidla.
Pokud jsou rodiče přítomni, nezasahuji, velí oni.
Jana Folprechtová
14.2.2023 11:57
To znám. Nejlepší hlášky jsou že antibiotika není potřeba jíst pravidelně, stačí jednou za den nasypat vše dohromady a nechat zapít. Kojit je dobré kdykoliv kdy dítě zabrečí, tedy ideálně nepřetržitě. Stejně tak i nošení dítěte v náručí celý den, protože nesnáší polohu v leže, No ideál je když dítě chodí spát večer, kdykoliv se mu chce, tedy pokud rodiče tráví život hlavně večer u televize tak je dobré když dítě je s rodiči až do poslední chvíle. To že jsou pak zoufale vyčerpaní jak rodiče tak děti a nemají čas na soukromé sdělení připadně něco co zrovna nemusí řeršit s dětmi už patří k výchově a sebeobětování. No nechce li jít děťátko v mrazu oblečené, protože má takový svůj milovaný obleček tak se mu to taky povolí,. A že miláček u jídla běhá kolem stolu a jídlo jí na etapy nebo se to prokládá bonbonky. Případně zapíjí kofolou. No nic Lepší je návštěva dětiček na nezbytný čas, kávička, rozhovor o nových žhavých tematech internetu a pak si jít užívat to, že v této době NEMUSÍM. ALE FAKT NEMUSÍM :-)
Hana Řezáčová
14.2.2023 11:27
Já mlčím, usmívám se - a neprchám ... Musím se pochválit - jsem nejskvělejší babička :-)
Věra Halátová
14.2.2023 11:05
Už jsem četla návod na to: Jak být dobrou milenkou, Jak být dobrou manželkou, Jak být dobrou matkou, Jak být dobrou přítelkyní a teď Jak být dobrou babičkou. Kdybych dodržovala striktně všechny ty rady, musela bych být asi nějaký robot na spouštění nálad na knoflík. Většina pisatelů - radilů, i z řad psychologů a psychiatrů, nemají svoje emoce a vztahy k blízkým v absolutním pořádku. Nevím, jestli jsem skvělá babička, asi ne, ale dítě, které se mi začalo vztekat a něco si vynucovat, jsem pleskla po zadku. Mně respektuje. Druhou babičku, hodnou a téměř podle vašeho předpisu, z té si nic nedělá. Ne, že se celá rodina bude podvolovat náladě jednoho malého člověka, ale ten malý člověk se podrobí většině. Tak je to u nás. Vybrat si může to, co chce ráno k snídani, ale z toho výběru, který sestavím já. Mléko, čaj, kakao nebo bílou kávu, ovocný džus? Určitě si nebude vynucovat coca-colu, proto, že to má k snídani chlapeček z jeho třídy.