Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
30.3.2023 17:28
Píšete moc pěkně. Je to svěží, náladové, zábavné. Do Paříže jezdím pravidelně. Prostě je k "nenabažení". V 90. letech jsem tam "vozila" své studenty, pak jsem tam začala jezdit se svým partnerem a už se "jen" kocháme. Vy máte první kochání /nechtě/ za sebou. A dál ? Paříž pořád stojí za to. Marie Magdalena
Ludmila Černá
2.3.2023 20:32
Pěkně napsané. Díky.
Helena Záchová
28.2.2023 18:24
V Paříži jsem byla několikrát před třiceti lety, kdy jsem si takto splnila můj životní sen. Dnes už bych tam nejela. Oplocenou Eifelovku opravdu nemusím. Fuj.
Soňa Prachfeldová
28.2.2023 17:47
Hezké zamyšlení i zamilování, díky bolavému očku. Paříž bych též chtěla poznat, bez uspěchaného zájezdu, jen se tak toulat a vnímat.
Daniela Řeřichová
28.2.2023 10:22
Moc hezké. Jak já Vám rozumím - Paříž potažmo Francii miluji, vvraceli jsme se s manželem/rodinou opakovaně. Dcera jezdí do Paříže dvakrát za rok.
Martina Růžičková
27.2.2023 19:42
Hezky napsáno. :-)
Jiří Dostal
26.2.2023 23:14
:-) :-) Kolotoč reminiscencí - "Stařičký autobus zastaví podle přání,/ vystoupím tam, kde ves první zdí začíná./ V chaloupkách voní les,/ kostelík vížku sklání,/ do stráně těžký vůz koníček táhnout má.../ Provázet Rusy a Francouze po svém rodném regionu Austerlitz bývalo kdysi o srdce. :-) :-)
Helena Přibilová
26.2.2023 20:07
Do Paříže (města módy) jsem se toužila podívat stejně jako mnohé moje spolužačky, studentky oděvní školy. V osmdesátých letech však pro nás byla taková cesta nepředstavitelná. Teprve začátkem devadesátých let se mi podařilo navštívit toto pro mě vysněné město. Cestovala jsem tam ještě s bývalým přítelem, a to celou noc autokarem tam s příjezdem v ranních hodinách a večer zase zpět. Na prohlídku města jsme tudíž měli pouze dvanáct hodin, ale pro mě to byl tehdy i přes všechnu únavu neskutečný zážitek.
Zuzana Pivcová
26.2.2023 19:30
Ačkoliv jsem cestovala nadprůměrně, v Paříži jsem nikdy nebyla. Nejvíc mě asi odradilo to, že narozdíl od němčiny a angličtiny jsem se vůbec nenaučila francouzsky. A tak jsem z celé Francie viděla vlastně jen atypické Alsasko při hranicích se Spolkovou republikou. Zdánlivá nehoda Vám připravila mimořádný zážitek, který by Vám v početné skupině turistů asi unikl. Děkuji za hezké čtení.
Anna Nejezová
26.2.2023 18:00
Děkuji všem za milé komentáře k mému článku.
Dodala bych k nim, že moje návštěva Paříže, která byla inspirací, je také již staršího data. Bylo to okolo roku 1995.
Ještě poznámka k fotografii její autor nejsem já, ale využila jsem možnosti této stránky:
https://pixabay.com/cs/photos/architektura-eiffelova-v%C4%9B%C5%BE-pa%C5%99%C3%AD%C5%BE-1838626/
Načíst starší příspěvky