Anna Potůčková
6.3.2023 13:51
Soni v mém případě snad není noci, kdybych neměla nějaký ten sen. A jsou opravdu různorodé. Jedno se vracím do svého mládí, jindy s ocitnu ve své minulé práci a odporuji svému šéfovi, jindy se ve snu objeví Ti, co už mezi námi nejsou, jindy jsou to sny přímo fantazijní jako je běhání po lese se stavební míchačkou. A jsou také takové, kdy jsem někde ve výšce v oblacích a přemýšlím jak se dostat dolů kde vidím jen vodu, bláto apod. Tvůj sen byl takový normální, ze Tvého skutečného dosavadního života.
Miloslava Richterová
6.3.2023 12:16
Prima čtení ke kávičce, nejdříve mne rozesmála p. Soňa svým pěkným článkem, pak p. Eva svou akcí na poště :-) děkuji. Moje známá ráda vzpomíná, jak v zimě při roznášení pošty, často ve sněhu přes pole, tu dostala jitrnici, tam něco ostřejšího pro zahřátí, pak už jen čaj a popovídat, aby to vůbec roznesla :-)
Hana Rypáčková
6.3.2023 11:33
Evo, to koukám.Soňo, jsi dobrá, že si to pamatuješ... Já jsem rušila SIPO a to byky obstrukce...Teď tam už ani nepáchnu. Přeplatky půjdou na účet a případný nedoplatek na byt elektronicky. Za mailem zprávu chtěli 5 Kč. Film Pošťák zvoní dvakrát se mi vybavil...
Soňa Prachfeldová
6.3.2023 11:06
Evko, tys mě rozesmála, jak jsi vyzrála na poštovní úřednici , jak maskovaný bankovní lupič. Jsi číslo.
Eva Mužíková
6.3.2023 10:55
Ach jo, ty sny. Já bych mohla vydat knihu. V pátek jsem "vyzrála" na paní za přepážkou na poště. Kamarádka mne poprosila abych jí vyzvedla peníze na poukázku. Vím že to ani s OP nelze, ale proč to nezkusit. Ona jí dokonce podepsala doma. Před přepážkou jsem si nasadila brýle a roušku!!! Paní mne upozornila že podpis se musí dělat až na poště.... Tak jsem tam jméno zkomolila a bylo to. Penízky mi na OP kamarádky vydala.... Hezké čtení Soni.
Alena Tollarová
6.3.2023 10:30
Soni, to je dobře, že jsi se o svůj sen podělila :) Na poštu často nechodím, ale zrovna minulý týden jsem si tam šla pro penízky od VZP. A už když jsem stoupala po schodech do patra i pak, když jsem s číslem v ruce seděla a čekala, až mě zavolá neosobní přepážka, vzpomínala jsem na časy minulé. Chodila jsem z práce ráno pro poštu a odpoledne s poštou. Za přepážkami i před nimi to většinou vřelo srdečností. To vše při razítkování, rozdělování dopisů a poštovních poukázek do přihrádek. Na mince bylo takové "udělátko", kam se vkládaly podle hodnot a pak se balily do rulíček ... a nezapomenutelná paní Černá se snad pořád smála. Dneska jít na poštu je spíš za trest.
Naděžda Špásová
6.3.2023 10:14
Teda Soni, teď jsem se pobavila podruhé, poprvé to bylo včera v devět hodin ráno, když jsi mě vytáhla z postele. My se do toho Světce musíme zajet podívat, taky jsem si připomněla jak to vypadalo u nás na poště, když jsem tam chodila volat do práce. Boxer nemusí být špatný, ale čivava je moje srdcovka. Přeji ti krásný den a další legrační snění.