Naděžda Špásová
30.3.2023 14:07
Co na tohle říct? Každý jedinec je jiný, kdybychom byli stejní, bylo by to peklo. Autorce chybí kamarádky, ale ona jim evidentně ne. Ono všeho moc škodí. Každý máme své chyby a kamarádi je mají také, tolerance je v přátelství hodně důležitá. Mám taky přátele, nevídáme se často, ale víme o sobě, jsme v kontaktu, když máme trápení, pomůže rada, nebo dobré slovo. To je myslím to pravé přátelství.
Jana Šenbergerová
30.3.2023 14:04
Líbí se mi, co napsala Stanislava Honcová, ztotoznuji se se slovy Marie Magdaleny. Pokud jde o mě, vnímám potřebu přátelství stejně jako potřebu jistoty ve světě plném nejistoty jako nezdravou závislost. Mockrát se mi dostalo pomoci od neznámých lidí a také jsem neznámým pomohla. Nic není víc než nepodmíněná láska, tedy ani přátelství.
Jiří Dostal
30.3.2023 14:01
:-) Od začátku článku do konce se ani matně nevyjevila zakopaná a lítosti ze ztráty hodná hřivna :-)
Anna Potůčková
30.3.2023 13:59
Skuteční přátelé jsou Ti, kteří i když máte na věci jiné názory je respektují. V opačném případě byli převlečení za masky. Sama jsem kvůli tomu, že mám jiné názory na politické dění byla jednou Íčkařkou odstraněna z přátel a nad jejím dětinským chováním se musím jen usmívat. A pak jedni přátelé odchází a druzí lepší přichází.
Lidmila Nejedlá
30.3.2023 12:46
Ivana mi mluví z duše. Také jsem připravila článek s názvem: Slovo do pranice , ale neuveřejnila jsem ho, nesl moje jméno na pranýř. Byla jsem na různých shromážděních v Praze, hlavně tam, kde šlo o MÍR. Slova o proruských švábech mě urazila A pochopila jsem, co si představuje premiér pod slušnou politikou. Byla jsem i na "Chvilkách". Proč ne? Chodí tam můj vnuk a já chci vědět, co mu to dává a fundovaně s ním diskutovat. Bylo to shromáždění proti strachu. Čeho by se studentská mládež / byla v převaze/ bála. Živí je rodiče. Prostě chci být v obraze a mám na mysli slova mého tatínka...byla jsi tam, viděla jsi to? Tak mlč! Jsem se svými přáteli a hlavně s rodinou v pohodě. A o to mi hlavně jde.
Jana Kollinová
30.3.2023 12:41
Přátelství se unavilo, vyčerpalo, splnilo svoje poslání, přesně jak napsala paní M.M.K.
Nač se dál trápit s něčím, co už nikdy nebude takové jako dříve.
Jitka Caklová
30.3.2023 12:29
Ano Mářinko, tak tomu je a tímto Tě zdravím! Jitka
Marie Magdalena Klosová
30.3.2023 12:10
Stará moudrost říká, že lidi, s kterými se za života potkáme, jsme měli potkat. Přinášejí něco dalšího, jiný rozměr, doplní nás, obohatí. Jakmile je tato mise naplněna ,mizí z našeho života. Může to být téměř nepostřehnutelné, nebo také bouřlivé. Je třeba dát příležitost jiným a tím i sobě. A odpouštět. mm
Olga Škopánová
30.3.2023 11:10
Líbí se mi citát "Je lehké člověka oklamat, ale je těžké vysvětlit mu, že byl oklamán".
Soňa Prachfeldová
30.3.2023 11:04
Každého dobrého přátelství je škoda. Když se sejde pár horkých hlav, už to jede. A když už se nedokáží omluvit a spolu se zasmát, tak asi už to nebylo tak dobré přátelství. Myslím si, že není od věci, být trochu zdrženlivý a nenechat si zalezt někoho pod kůži, byť si myslím, že je to nejlepší přítel.
Načíst starší příspěvky