VANDA Blaškovič
29.4.2023 08:51
Ano Soňo, jak píšeš, jak vidno, někdo nemá, bohužel, rozumový potenciál, i kdyby se rozkrájel…:) smutné..
Soňa Prachfeldová
29.4.2023 08:46
Je to tak Vando.
Soňa Prachfeldová
29.4.2023 08:33
Měl by, ale nedělá , buď nechce, nebo nemůže. Každý lidský jedinec je originál a má různý potenciál, Jak vidno
VANDA Blaškovič
29.4.2023 08:32
Jedinec zodpovědný za svůj život, respektující životy svých nejbližších, své rodiny, svého příbuzenstva, své vesnice, svého města, své země, vlastně celého světa …respektuje svobodu svou i druhých. Řídí svůj život podle svého rozumu, citu, svědomí…potom nepřipadá v úvahu, aby byl v područí druhého či druhých. Jen děti mají právo, a ze začátku života i nutnost, být závislí na rodičích. Čím dříve získají křídla, tím lépe pro všechny…tak to prostě vidím.
Olga Škopánová
29.4.2023 08:23
Myslím, že každý by v životě měl v první řadě dělat to co považuje za správné.
Jitka Caklová
29.4.2023 08:21
Jak jsem napsala, pravda je pro mě jen to, co nosím ve své hlavě a nesoudím druhé za to, co mají ve své hlavě. Ta žena mluví o svých pocitech, neboť ještě nevybředla z vlastního pocitu křivdy. Mladým ženám nezávidím, protože to co ony projevují dnes (odvahu, sebevědomí), já už mám a může o mně říkat/psát kdokoliv, cokoliv.
VANDA Blaškovič
29.4.2023 08:03
Žít podle představ druhých? To přece pro svéprávného, samostatně a normálně uvažujícího člověka nemůže připadat v úvahu. Pokud někdo žil podle přání druhého, je to jeho životní tragédie a jeho vlastní slabost. Vzbuzuje lítost. Jistě, že člověk plní přání druhých, rád se přizpůsobuje tam, kde to uzná za vhodné, ale žít podle přání druhých? Absurdní!
Miloslava Richterová
29.4.2023 07:34
Vždyť ta žena neví, co mluví - závidí mladým ženám tu odvahu a zároveň mají brát ohled na druhé, myšleno na rodinu; dobře ji to ta máma říkala - v životě se musí něco vydržet. Jinak pracovat, pomáhat rodičům, se vůbec se šťastným dětstvím nevylučuje, naopak, ale vím, že každý to má jinak :-)
Jitka Caklová
29.4.2023 07:23
..... šestičlenná rodina 2+4 ....
Jitka Caklová
29.4.2023 07:20
Já vím, že každý má svoji pravdu, ale skutečná pravda je jen ta, kterou mám ve své hlavě, neboť druhým do hlavy nevidím a povídat si může každý co chce. Běh života je pro mě pouze přítomnost, ale nezapomínám na minulost. V dětství jsem nemohla rozvíjet svoje koníčky, neboť jsem "musela", stejně jako "pětaosmdesátiletá paní Dagmar" pracovat se svými rodiči, aby šestičlenná měla co jíst a dnes mám poslouchat, nebo číst kecy o tom, kdo neměl koníčky za mlada, nemá je ani teď a nudí se? Koníčky znamenají pro každého něco jiného a to, že nezanedbávám svoje "povinnosti" vůči druhým, ještě neznamená, že neumím žít život svůj. Můj život je pro mě vším a proto ho žiji, tak jak žiji, V LÁSCE KE VŠEMU ŽIVÉMU ♥♥♥
Načíst starší příspěvky