Foto: archiv Jana Zelenky
Římem v poklusu - Jenom přejít ulici – jak snadné!
17. 8. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
18.8.2023 09:43
V zahraničí už jsem nebyla roky a asi to tak zůstane. Ani mi to moc nevadí, velkoměsta nemusím.
Martina Růžičková
17.8.2023 19:39
Čte se to dobře, ale skutečnost musela být hodně drsná. Ale zážitky z památek určitě tyto problémy vynahradily.
Jan Zelenka
17.8.2023 15:39
V Římě jsme byli týden s přáteli. Objednal jsem velmi pěkné a levné ubytování poblíž Kolossea. Měl jsem zpracovaný itinerář a dělal jsem i průvodce. Něco z naší cesty ještě dám. Celé to vyšlo v mé knize Středomořský kaleidoskop pod názvem 7 římských dnů.
Marie Měchurová
17.8.2023 14:57
Je dobře, že máme jako senioři, na co vzpomínat. Při cestování bylo zážitků, a někdy nám šlo doslova i o život. Navštívili jsme několik evropských metropolí, Řím nás nějak minul. Italové jsou takový lehkomyslný a pohodový národ. Dokážu si tu situaci docela představit. Hezké čtení.
Věra Ježková
17.8.2023 14:53
Jendo, taky jsem absolvovala Řím v poklusu. V rámci poznávacího zájezdu, na němž jsem byla s mámou. Při přecházení ulic skupina nikdy nepřešla najednou, to prostě nešlo. Průvodkyni jsme sotva stačily. Ale i tak jsem si ty dva dny hezky užila.
Zuzana Pivcová
17.8.2023 13:11
Vzpomínám, jak nám náš albánský delegát Altin, žijící léta v Praze, říkal, že kdo stěžuje na dopravu v Praze, měl by absolvovat autoškolu a jezdit v Tiraně, že proti tomu je to v Praze idyla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci