Zita Kabátová: Zažila slávu i ponížení, ale nikdy se nevzdala
Zita Kabátová ve Vrtbovské zahradě v roce 1939. FOTO: ČTK

Zita Kabátová: Zažila slávu i ponížení, ale nikdy se nevzdala

28. 12. 2023

Posledních sedm let  života strávila na lůžku. Kvůli mnoha zdravotním obtížím už nemohla chodit, přesto stále přijímala hosty. Bavilo ji vzpomínat, žertovala, sledovala televizi.

herecké legendy osobnosti Ty, které jsme milovali
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmila Černá
Myslím, že velkou roli v případě prvorepublikových herců a hereček hrála obyčejná lidská závist a zloba. A bohužel, lidi se nemění. Velká obliba časopisů, kde se pomlouvá kde kdo a politiků, kteří jen kritizují, pomlouvají a nadávají, je toho dokladem. Paní Zita byla nádherná a inteligentní dáma. Život se s ní nemazlil, přesto nezatrpkla. A to je dobře. Mám ráda prvorepublikové filmy. Už proto, že muži byli v nich muži a ženy ženami. A herci jako pan Nový, Vlasta Burián, Svatopluk Beneš, Hugo Haas atd., dodávali těm filmům něco, co dnes už asi neuvidíme. A zrovna tak herečky.
Zdenka Jírová
Měla jsem to štěstí, že jsem se s paní Kabátovou setkala a trochu jsme spolu hovořily . Měla jsem chalupu v Kouřimi a ona také, kousek od té mé. Nebývala tam často, jednou jsem se vracela vláčkem do Prahy a ona seděle proti mně ve vlaku, tak jsme se daly do hovoru. Měla sebou malého pejska, myslím, že to byl pražský krysařík. Příjemně jsme se pobavily. Byla to krásná, tehdy již starší dáma. Byla stejně stará jako má maminka, která na ni vzpomínala z doby 1.republiky. Později jsem ji na chalupě už nevídala, chalupa chátrala, až po delším čase se tam objevil nový majitel a začal s rekonstrukcí. Já už tam také chalupu nemám, už na ni nestačím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%