Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dana Puchalská
4.1.2024 18:22
Hezký příběh . Děkuju.
Zdenka Soukupová
2.1.2024 13:33
Jano, smekám. Po takových Vánocích napsat krásně realistický příběh a kus dokonce v nářečí, to je fakt obdivuhodné. Nás bylo o Štědrém večeru 9, (bez psů a koček), a i tak mi to dalo dost zabrat. Ale jsem za to ráda a doufám, že vnoučata budou jednou na ty "neklidné" Vánoce u babičky vzpomínat.
Soňa Prachfeldová
1.1.2024 16:57
Tak to je paráda. Tolik lidstva najednou, pěkná rachota. A snad alespoň jeden den volna. K nám to chodí na střídačku už před štědrým dnem a končí to po svátcích. Navíc se u mě stejně sejdou všichni. Tak jsem pak unavená a šťastná a pak šťastná, že nastane všední čas.
Anna Potůčková
1.1.2024 14:03
Rok co rok díky tomu že bydlíme s mladší dcerou pod jednou střechou trávíme společné Vánoce. Má 3 malé děti a ta radost z rozbalování dárků je nepopsatelná. Na tu chvíli se vždy moc těšíme. Společná večeře bývá u nás, mezitím co ona si udělá vše okolo dětí a pokládání dárků s manželem umyjeme nádobí po 7 lidech a pak jdeme k dceři o patro výše, kde jsou už pro všechny připravené dárky pod stromečkem. Starší dcera zase bydlí pod jednou střechou s rodiči svého manžela, tak tam je to podobné jako u nás.
Alena Velková
31.12.2023 19:49
Jano super...i my u nás stěhovali nábytek, abychom se vešli...ale proti vám to byla sranda...na Štědrý den nás bylo 13 a 4 psi...rodinná kapela hrála koledy a Elvise a Bobina do toho táhle vyla...ten Betlém je skvělý nápad pro příští rok :-))
Rostislav Mraček
31.12.2023 19:41
I když je to u nás podobné, navíc koledy vyhrává rodinná dechovka, Ježíškovo zvonění ani slyšet není, neuměl bych to tak vtipně popsat! Jedinečné! A dík za ukázku nářečí.
Naděžda Špásová
31.12.2023 16:48
Máte muj obdiv. Tohle fakt nezávidím, už proto, že já Vánoce beru jako nutné zlo. Nikdo mě nenaučil je mít ráda, spíš naopak. Přeji vám a celé vaší rodině hodně štěstí a zdraví do roku 2024. :-)
Jana Kollinová
31.12.2023 12:06
Tak pod takovou invazí příbuzenstva bych se zhroutila, máte můj obdiv. Já jsem si dávkovala vánoční adrenalin ve dvou etapách, a k mému údivu, nejmladší rodinný klan byl totálně vyčerpaný vlastními oslavami dva dny před tím, tak občas náctiletým občas padala hlava. V den oslav kulminoval úplněk a odliv energie oslabil jinak odolné a empatické rodiče.
Dana Straková
31.12.2023 11:20
Tak já na rozdíl od paní Libuše trochu závidím, ale hlavně moc přeju...
Daniela Řeřichová
31.12.2023 10:45
Moc pěkné. Takhle to u nás bylo donedávna. Přeji, ať vám ta pospolitost a radost ze vzájemného setkávání vydrží co nejdéle.
Načíst starší příspěvky