Miloslava Richterová
19.2.2024 21:41
Schovávám různé dopisy i pohlednice, nejcennější pro mne jsou dopisy psané rodiči.
Eva Mužíková
19.2.2024 18:23
Hezké vzpomínání.
Zuzana Pivcová
19.2.2024 15:55
V mládí jsem psala téměř denně. Chlapci, s kterým jsem měla (byť jen platonický) vztah jsem psala a psala a právě tak on mně. Bylo léto a já jsem neustále chodila ke schránce na brance v Týně, jestli už přišel dopis. Byla to hezká doba. Oba jsme měli rádi básně. Později v životě jsem ve své určité pohrdavé uraženosti dopisy končících lásek trhala a vyhazovala, nejlépe před zraky lásky následující. Jak malicherné. Je to škoda, protože po některém hodnotném, dnes už nežijícím, člověku mi nezůstalo nic.
Jan Zelenka
19.2.2024 10:31
Vážení, všem vám děkuji za milé komentáře.
Alena Tollarová
19.2.2024 08:50
Ani já už dávno dopisy nepíšu a vlastně už ani rukou pořádně psát neumím. Zjistila jsem to ve chvíi, kdy jsem se rozhodla přepsat do nového sešitu recepty. Napsala jsem jich pár a ukrutně mě bolela ruka, zatímco na klávesnici můžu vesele ťukat bez bolesti. Starých dopisů mám taky pár schovaných, a nejen těch od kluka z vojny. Dva roky dopis chodil prakticky každý den, ale nikdy jsem se pak k nim už nevrátila.
Marcela Pivcová
18.2.2024 21:43
Pár schovaných pohledů, se psy a kočkami, které jsem si do sbírky schovávala, mi připomenou dobu kolem dvaceti let, dopisy už dávno nenávratně zmizely. A ten jeden, v němž jsem se dozvěděla den jeho svatby, jsem roztrhala a spálila v kamnech. Do notýsku s různými citáty jsem napsala odpověď, kterou jsem ale nikdy neodeslala.
Zdenka Jírová
18.2.2024 01:36
Já myslím, že i naše psaní zde, v našem íčku, je povětšinou vzpomínkové. Už hodně pamatujeme a tak rádi vzpomínáme na to hezké, co jsme prožili a někdo i na to horší, aby se z těch horších vzpomínek vypovídal. A to je hezké, jak praví přísloví : Sdělená radost je dvojnásobná radost a sdělený smutek je poloviční smutek. Proto máme své přátele.
Jindřich Berka
18.2.2024 01:20
Zdravím Tě Honzo. Co dopisy nové? Inkoustem značkuji bělostný papír svou intimitou. Dopisy voní, elektronické psaní je sterilní. Bez emocí. Nezajímavé. Známka na Slovensko stojí 50 kč,- Kč. Přesto rád píši. Zruší se psaní v obálce jako telefonní budky? Známky budou tak drahé, že nakonec k tomu dojde. Sedněte si třeba pod strom a v klidu si můj dopis přečtěte. Můžete i na záchodě. Jak je libo. Jindra
Alena Velková
17.2.2024 14:34
Starých dopisů mám doma také hodně a nejsem schopná je vyhodit. Myslím, že by to byla škoda.
Hana Rypáčková
17.2.2024 08:53
Dopisy jsem neschovávala, přesto jsem v oblíbených knihách našla milostné dopisy. Manžel si vše nostalgicky uchovával a po jeho smrti jsem nad tím vším brečela a spálila je .Tenkrát se komunikovalo hodně přes dopisy.. Líbí se mi staré pohlednice, jak se na nich každý kousek místečka využil.
Načíst starší příspěvky