Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
2.3.2024 17:11
Moc hezký výlet.
František Matoušek
2.3.2024 17:00
Pěkné povídání i hezké fotografie. Chvojen jsem neznal a nevím jestli se tam kdy vypravím. Děkuji Vám, že jste mě s tímto místem seznámila.
Zdeněk Hart
1.3.2024 22:39
Skutečně krásné místo a ještě krásnější fotky. Já bydlím v Benešově a na Chvojen, jak jsem psal v příspěvku „První den v novém roce“, chodíme, ta naše parta turistická, právě na Chvojen a tím každoročně zahajujeme sezónu.
Pan Josef Potůček z Mezihoří dokázal sehnat na opravy kostela už 13 milionů. Jsou opravené fasády, budova je odvlhčená, jsou zrestaurované fresky. Je mu 80 let a energií strčí do kapsy i dnešní mládež. Václav VII. Josef Potůček z Mezihoří čerpá sílu z kostela na Chvojně u Konopiště. Dvacet let ho opravuje a místo únavy cítí radost. Chvojen chátral a nikdo se o něj nestaral.
Helena Přibilová
1.3.2024 19:43
Děkuji za krásnou fotoreportáž. Na zámku Konopiště a v přilehlém parku jsem byla mnohokrát, na Chvojenu pouze jednou. Chtěla bych se tam podívat znovu v období kvetoucích ovocných stromů.
Věra Ježková
1.3.2024 16:35
Vlaďko, moc hezké. O Chvojenu jsem neměla ani tušení.
Jitka Hašková
1.3.2024 16:21
Byla jsem na Chvojenu, jak jsem už napsala, v 90. letech. Byl by zajímavý výlet do okolí Benešova, kde je nejen Konopiště a Chvojen, ale také jsou blízko Vrchotovy Janovice se zámkem baronky Sidonie Nádherné. Také jsem tam byla v 90. letech. O Sidonii Nádherné byl nedávno dokumentární film v TV. Zámek a zahrada kolem je krásný. To všechno je na několikadenní výlet. Viz: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sidonie_N%C3%A1dhern%C3%A1
Marie Měchurová
1.3.2024 14:57
Vlaďko, výlet na magické místo se vydařil. Krásné barevné fotky to dokazují.
Libuše Heulerová
1.3.2024 12:38
Vlaďko, krásně zdokumentovaný výlet...díky! Taky jsem tam nikdy nebyla. Moc krásný místo.
Alena Tollarová
1.3.2024 12:30
Vlaďko, nikdy jsem nebyla ani na Konopišti, natož na Chvojenu. A vidím, že bych to měla napravit, také mám ráda taková magická místa. Chvíli jsem přemýšlela o tom, jak by k hrobce všichni chodili, ale vidím, že až ke kostelíku se dá dojet autem. Shodou okolností jsem nedávno byla na zimní prohlídce zámku Zákupy, kde měl Ferdinand d’Este svatbu s milovanou Žofií. Vyprávění pana kastelána jsem měla plnou hlavu kolik dní ... Mám radost z Tvé zmínky o bažantech. Měli jste krásný výlet v krásném dni :)
Anna Potůčková
1.3.2024 12:13
Vladko opět moc hezká fotoreportáž a moc hezké fotky. Nikdy jsem zde nebyla, je u nás opravdu krásně téměř všude. Jen tu krásu vnímat všemi smysly.
Načíst starší příspěvky