Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Eva Mužíková
19.4.2024 09:31
I já vzp0mínám na malé kino u nás ve vsi. Ráda jsem měla tu domáci atmosferu kterou dělalo teplo od násypných kamen, vedle kterých byla sedadla pro velké horko často pràzdná. Nad plátnem svítil nápis:" Za svobodu, život nový děkuj Rudé armádě, Stalinovi".
Libuše Křapová
18.4.2024 20:41
Dík, Honzo, zasmála jsem se i zavzpomínala:-)
Jana Jurečková
18.4.2024 19:58
Já pocházím ze Světlé Hory. Kino bylo v sousední vesnici Andělské Hoře. Tam jsme chodili i do školy. Není možné si nevzpomenout! Paní Caletková prodávala lístky za 2 Kčs nebo 1 Kčs. Pokud bylo vyprodáno, mohli jsme si koupit na stání. Vzpomínám si na film Gappa. Vzadu sálu jsem seděla s kamarádkou a ostatními na zemi. Bylo prostě natřískáno.
Hana Rypáčková
18.4.2024 07:50
Hezké vzpomínky. Vybavilo se mi, jak jsme si mnohokrát koupili tolik lístků, aby film promítali, zvláště ty filmy s titulky. No,lístek za 2 Kčs , nekup to...
Jan Zelenka
17.4.2024 18:18
Ještě jednou vám všem děkuji.
Hana Šimková
17.4.2024 16:38
Jendo, to je takové pohodové , veselé, povídání.
Naděžda Špásová
17.4.2024 10:04
Hezké vzpomínky, ve Vroutku bylo také kino, už dávno není. Pamatuji se na Jámu a kyvadlo, to se nezapomíná a Předčasný pohřeb. To bylo něco. Teď už chodím občas s dcerou jen na scifi.
Soňa Prachfeldová
17.4.2024 07:28
Milý clanek, hned po ránu jsem se usmála nad panem Vránou. A vybavil se mi náš výlet, krásný zámek a dobrý oběd u řeky.
Dagmar Vargová
17.4.2024 07:03
Díky za milou vzpomínku. Do kina jsme v mládí chodili snad každý týden. Stejně jako p. Žůrková 23:35 jsme si kupovali lístky do "první brázdy" (a "lízali plátno"). Zlaté časy.
Jiří Dostal
17.4.2024 05:17
:-) Pro babky dřív na vsi kostel/ býval radost jediná,/ teď však místo na modlení/ s vnoučaty jdou do kina :-) Ukrajinská častuška:-) Ze všech umění nejdůležitější je pro nás film :-) V. I. Lenin :-)
Načíst starší příspěvky