Pozvánka do našeho kraje: Jezeří - zámek na rozhraní dvou světů
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Pozvánka do našeho kraje: Jezeří - zámek na rozhraní dvou světů

8. 7. 2024

Hrad z jezera (de Lacu), jinak i Eisenberg shlížel ze svahu Krušných hor již od 14. století, postupem času byl přestavěn na renesanční a nakonec barokní zámek, jak jej známe nyní. Tuto barokní podobu mu vtiskli Lobkowiczové, pro které se Jezeří stalo jedním z nejvýznamnějších reprezentativních sídel.

cestování hrady a zámky Letní soutěž 2024
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Moc pěkná pozvánka na Jezeří slovem i fotografiemi. Hodně jsem o zámku četla a slyšela v televizi. Je dobře, že se dočkal obnovy.
Soňa Prachfeldová
Děkuji opětně za vaše milé komentiky.
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi zajímavé vyprávění. O zámku jsem slyšela v TV. Myslím, že by jsi byla výbornou kastelánkou.
Helena Přibilová
Paní Soňo, moc děkuji za zajímavý článek. U zámku Jezeří jsem byla před několika lety. V té době ještě nebyl zpřístupněn, ale samotná jeho poloha je velmi pozoruhodná, přesně jak to uvádíte v titulku Vašeho článku. Jsem ráda, že pokračuje záchrana této jedinečné památky.
Jitka Hašková
Viděla jsem v televizi zajímavý pořad o tomto zámku, průvodcem byl herec Jaroslav Plesl. Díky za zajímavý článek a fotky.
Jana Kollinová
Poutavě napsaná pozvánka na návštěvu zámku Jezeří včetně fotografií.
Dana Puchalská
Nikdy jsem tam nebyla. Takže děkuju za článek a fotografie. Třeba se zámek konečně dočká konečně důstojné podoby.
Zdenka Jírová
Moc hezky jste nás provedla historií této kdysi velkolepé stavby. Snad se blýská na lepší časy.
Soňa Prachfeldová
Děvčata díky, jsem ráda, že vás článek zaujal. Alen, díky za doplnění. Evko, jejda, ještě by se toho dalo napsat. :-)
Eva Mužíková
Soni, Ty jsi zase vytvořila veledílo. Dát dohromady tolik informací muselo zabrat hodně času. Ráda jsem si přečetla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%