Jiří Vyskočil
24.7.2024 14:13
Lítáme každý rok na dovču ale do jídelny se vždycky slušně oblečeme,a nikdy bychom nic neodnášeli Vždycky je jidla spousty tak nevidíme důvod .Ale všimli jsme si že lidé odnášejí a často.?
Karel Maginot
12.7.2024 18:17
Jsem právě na cestách a tak jenom několik poznámek. 1/Zmíněné jazyky ... hovořím Aj a Fr jako česky takže si myslím, že k tomu mohu něco říci. Na každém zájezdu je přece delegát cestovky? Takže klienti nic nemusejí umět, je to věc delegáta. Druhá věc je obecně úroveň znalostí jazyků v našem národě i u mladých... velká bída. A Google překladač vše nezvládá. 2/ je pravda, že je rozdíl mezi účastníky třeba poznávaček, VHT apod. od masovky v rezortech (jediná zábava bazen, povalování na pláži a hlavně diskuse co je zadara k pití a jidlu v rámci all inclusive. A jezdí tam dost rodiny s malými dětmi a děti jsou prostě děti. Když budu chtít klid, pojedu sám bez cestovek .. vždyť to jde velmi lehce. Bohužel českou klientelu tvoří i (já je nazývám) paštikáři, kteří vyrostli na cestách u moře na konzervách a najednou mají pocit, jak si všechno mohou dovolit. A mají pocit, že personál za těch pár korun co za to dali cestovce jim bude dělat poskoky. Nic ve zlém. 3/zmínka o 4 mladých ženách ... upřímně vůbec se nedivím, pokud pán měl pocit, že je ve své hospodě na vsi, jenom s tím rozdílem, že v plavkách vynikne jeho klasická ztepilá pánská postava Čecha po 60 poněkud výraznější v prostoru. Upřímně to bych se ani já nenajedl .. jenom se divím jeho ženě. 4/ Hlučnost a chování cizinců ....z vlastní zkušenosti ...podobně se chovají i Češi i třeba v různých památkách.. mají pocit, že jim nikdo nerozumí. A ruština ... pozor, ne vždy se jedná o Rusy. Asi jste si všimli, že většina UK u nás také hovoří rusky, včetně dětí. Takže klidně se jedná o uprchlíky (nekritizuji) nebo již dlouhodobě žijící nejenom třeba od nás ale i z jiných evropských států, kteří vyrazili s dětmi na prázdniny. A děti se chovají tak, co jim rodiče povolí. Nehledejme za každým stromem schovaného Rusa. Od nich jezdí většinou do jiných hotelů, než je klientela většiny českých cestovek.5/ a brát si jídlo do kabely po snídani? Jedním slovem buranství ... asi holt velká dáma.....Takže shrnuto .. pokud nemáte malé děti (ale i to se dá) a chcete klid, pohodu ... dejte nějakou turistiku v horách (tam vzpomínaná "česká honorace" nejezdí (namáhavé a není tam moře ..apod.) nebo poznávačku a zařiďte si to sami nebo přes cestovku. Dopravu autem každý zvládne (třeba parta kamarádů) apod. Jinak Vás v článku popsané příhody neminou.Prostě vždy je něco za něco. Hezký večer u nás nyní ve vzdálené domovině.
Lenka Kočandrlová
12.7.2024 16:25
Nechce se mi nikam jezdit,ani jsem vlastně na takovém hromadném zájezdu byla kdysi asi v r.1993 a tehdy tam už bylo hlučení do rána,diskotéka pod okny hotelu ,braní si jídla do pytlíků a podobně.Chození v plavkách je snad jen pro mladé a krásné lidi,jinak je estetičtější si zahalit nedokonalosti těla do oděvu a obnažit se jen na té pláži. Nejela bych nikam ani z důvodu nespokojenosti s tamními postelemi - příliš měkké a nepohodlné, je tam všude moc lidí a já jsem raději sama v lese nebo v chládku domova.
Danka Rotyková
12.7.2024 14:39
Souhlasím s p. Brabcem, lépe bych to nenapsala. Jsem zrovna v Rakousku na dovolené, ani tady v Alpách Rakušané a Němci nezklamou. Čechy jsem tu letos nepotkala, takže nemám aktuální srovnání. Ale nejhorší nejsme.
Dušan Brabec
11.7.2024 22:59
Vše je to o lidech a jejich vychování. Jako národ jsou hluční Němci a Britové, navíc se většinou dost opíjejí (např. Němci na Mallorce). Co se týká Rusů a Ukrajinců, tak jsou to většinou prasata přes jídlo. Naberou si hromady a obratem je vyhodí. A zase něco jiného a zase vyhodí. A jejich děti jsou naprosto nevychované. Podobně ale v menším rozsahu se chovají Poláci. Takže Češi z toho ještě vvycházejí při srovnání dobře, i když kvůli obsazování lehátek na pláži ručníky jsou schopni ráno vstávat i v 5 hodin... To je česká specialita!
Hana Řezáčová
11.7.2024 18:40
Já mám zkušenost např. z různých zájezdů, že na snídaní a večeři se lidé oblékali pěkně - až jsem se někdy divila, že na poznávací zájezd s turistikou si někdo bere takovou parádu :-) Co mě ale zaráželo, kolik si účastníci zájezdu na snídani (večeře bývaly servírované) nabírali jídla - já doma mám rohlík s něčím, to stejné na výletě, ale spoluzájezdníci si nabírali kupu smažených vajec, opečené párečky, šunku, salám, sýry, jogurt , zeleninu, ovoce, plus pečivo, navrch buchty - a všechno to snědli ... Jak dokázali nafouknout na dobu zájezdu žaludek, nechápu :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
11.7.2024 15:44
Léa jsem jezdila do hotelu Beverly Park na Gran Canarii a tam ani není možné jít v plavkách na večeři, dokonce ani v kalhotech capri. Je předepsaný tzv. dress code" a vstupu do jídelny stojí číšník, který vrací turisty nevhodně oblečené. Ale podobně jsem to zažila ve všech destinacích i třeba v Chorvatsku, Maroku, Egyptě, Tunisu, Krétě, Rhodosu a dalších nevyjmenovaných. O tom, že by si někdo z hostů tzv. "vyfrknul" , tak má smůlu a je bez večeře.Letos jsem byla ve Fr. Lázních a i tam je "dress code" povinnost. Tak prosím nedělejte z Čechů burany, rozhodně jsme se nijak neodlišovali od klientů z jiných zemí. Jediná národnost, která mi všude vadila byli Rusové.
Hana Nová
11.7.2024 13:54
Burani se najdou všude, ať je to Čech, Rus nebo jiná národnost
Marie Měchurová
11.7.2024 12:44
Mám ráda, když se na dovolené hezky
"vyfrkneme", a vyrazíme na večeři.
Ilona Marešová
11.7.2024 11:27
Mám podobné zkušenosti z dovolené. Určitě mi vadí plavky v jídelně a na chodbě hotelu. Jen v plavkách chodit kromě prostoru u bazénu a pláže je nevhodné. Pokud si plavky zakryjeme velkým šátkem, šatami, pánové tričko, kraťasy, není to tak hrozné, pokud přecházíme z hotelu ven. Ne jít v plavkách na promenádu. Nevhodné chování v jídelně se netýká jen Čechů. Viděla jsem i jiné národnosti. Vrchovaté talíře i několik za sebou, jen z toho ochutnali, nechali být a odešli, aniž by židle zasunuly ke stolu. Dost lidí postrádá kulturu chování a vystupování, a nejen to. Paní přes uličku v autobuse se podivovala, že jsme měli s manželem jídlo na rozložených utěrkách. Vlhčené ubrousky na ruce byly samozřejmostí. Před tím jsem si všimla, že vyndávala svačinu nezabalenou ze sáčku.
Načíst starší příspěvky