Ilustrační foto: Freepik
Šárka (71 let): Rodina mi vyčítá, že stále jen hledám společnost
15. 8. 2024Nedokážu sedět sama doma, koukat na televizi. Vždy jsem byla ráda ve společnosti. Když manžel zemřel, je pro mě samota ještě horší. Cíleně hledám zábavu, nové známé. Jenže rodina to nechápe.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Monika Monca
20.8.2024 14:36
Zrovna jsem na hlavni strance cetla presne opacny clanek, jak tam okoli cloveka nuti k seznamovani.
Odlozim si sem stejnou radu, jako tam. Kdo jsou a jakym pravem vam chce vase rodina prikazovat ci zakazovat?
At si se svoji nebytycnou drzosti jdou nekam. Je to vas zivot.
Ladislav Strnad
18.8.2024 18:19
Njno, já taky nedokážu sedět doma na zadku. Ale na výlety nejsem a nikdy jsem nebyl. Tak aspoň chodím do práce. Mám to padesát kilometrů, tak si taky aspoň zařídím (bo miluju ježdění autem :-) ) a můj chlebodárce a vykořisťovatel mi umožnil to, o čem jsem snil celej život - dělat samý noční (dvanáctky). Jsem celoživotní provozák (v chemii), teď dělám dědka u závory. Spokojenost a pohoda. Ale dělat nemusím, penzi mám slušnou (27 K), jenže neumím "nedělat".
Ale pravdou je, že čas od času vyrazím na Moravu za bráchama, abchom společně popili a pomluvili živý s mrtvejma a tak :-) :-) :-)
Penzista, mlád osmašedesáte jar.
Dušan Brabec
17.8.2024 14:29
Báječný článek, skoro jako by byl o mně akorát v opačném gardu. Také jsme s manželkou byli hodně aktivní včetně všemožného cestování, no a když jsem ovdověl a vzpamatoval se po tom názaru a změně, začal jsem žít opět aktivně a skoro každý den mám nějakou akci, na kterou se těším, na níž poznávám nové lidi a rozšiřuji si poznatky. I když uznávám, že v Praze je to snazší než možná jinde. Mám syna a dceru, kteří si žijí vlastními životy a pouze občas zcela přátelsky mně mně říkají: uber, uber... Ale dokud to zatím jde, tak proč, že? A co se týká vnoučat, tak přeci záleží také na nich, chtějí-li vidět dědu... Rozhodně nikdo netlačíme na pilu a snažíme se vzájemně respektovat. Prostě na pohodu!
Dana Straková
17.8.2024 09:54
Je babička, ne služka. A těmhle starouškům moc fandím. Jen tak dál "babi" Máte můj obdiv.
Jitka Caklová
16.8.2024 10:21
16.8.2024 06:36 Svatá pravda!!! Coby děti jsme měly, nejen prázdniny, veskrze pracovní. Co já jsem se, jen na tomto portálu, "nabrečela". Bohužel jsem si dlouho neuvědomovala, jak skvěle mě rodiče do života připravili. Moje děti věděly jaký jsem měla život a také věděly, že jim chci dopřát lepší. Dnes mají své rodiny, žijí si své životy nezávisle na mně, stejně jako já na nich. Rodina je sice hezká "věc", ale jak to začne zavánět závislostí...... Mně stačí když mi řeknou, že se mají dobře a zda je to pravda, je čistě jejich věc.
Marie Faldynová
16.8.2024 08:21
V dnešní době, plné osamělých lidí, byste za oslovování druhých měla dostávat příplatek k důchodu :-)) Děti a jejich rodiny jsou pro Vás velkým darem, určitě se Vám povede se domluvit na tom, co bude vyhovovat jim i Vám. Sedět doma sama když Vás to očividně trápí není zdravé, ale to víte i beze mne. Určitě sama správně posoudíte, kdy jsou jejich obavy na místě a kdy ne. Pro mne jste ten správný příklad, jak prožít život v důchodu.
Eva Kolářová
16.8.2024 07:57
Dobrý den paní Šárko! Já hlídám poměrně často a také často jezdím mimo domov, děti to vědí, že si musí termín "zamluvit" hodně dopředu a přesto si myslí, že jsem stále doma a k dispozici :))
Je to podvědomý názor na seniory.
Rozhodně buďte v klidu a žijte si svůj život, až budou mladí skutečně potřebovat Vaše hlídání, určitě se budou více snažit si to domluvit.
Vladimir Danes
16.8.2024 06:36
Jsou děti který pomáhají rodičům když je potřeba a ty si zaslouží že jim i rodiče pomůžou ,když mohou a pak jsou jen paraziti co rodiče jen vysávají a už se těší až zemřeš na dědictví.Takový hnát od baráku .Hodným dát vše za živa a těm druhým ,,nemakačenkům ,,ukázat dlouhý nos ....bohužel ,,život,není dost často spravedlivý.....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA