Ilustrační foto: Pixabay
Prázdniny mého dětství
22. 9. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
26.9.2024 20:02
Maruško, to byly krásné prázdniny, s obdivuhodnou tetou. Naučila vás pracovat, ještě jste si uzily dětských radovánek. Když čtu tyto řádky, bylo to mnohdy hezčí, než v dnešní době. Současné děti nevim, ale možná by také braly takové prázdniny.
Eva Mužíková
24.9.2024 18:08
Maruško, přečteno hned dvakrát. To je opravdový obrázek našeho dětství, který jsi mi připomenula. Až jsem z Tvých řádků tak nějak dojatá. Ty papírové panenky to bylo něco. Já s kamarádkou jsme měly za děti borové větvičky s ještě zelenou šiškou. Na klacík jsme uvázaly dlouhý provázek, na něj tu větvičku. Nejraději jsme ty naše " děti" chodily koupat do potoka, občas se provázek zachytil o nějaký předmět u dna a to pak jsme musely vlézt do vody a naše ratolesti zachránit.... Děkuji Ti za hezkou chvilku.
Ingrid Hřebíčková
23.9.2024 10:34
Přesně takové prázdniny jsme se sestrou u Aninky měly. O to víc jsme ji obdivovaly, vždyť jsme byly cizí děti. Připomněla jsme mi všechnu tu obětavost a lásku, co nám Aninka dávala. Souhlasím hned s vaší první větou. Děkuji za hezký článek.
Zdenka Jírová
23.9.2024 01:21
Také jsem jako dítě část prázdnin trávila v chalupě mé babičky a tety. Mnoho z vašeho vyprávění jsem sama také zažila. Jen voda tekla v chalupě a měli jsme zavedenou elektřinu. Topilo se také i v létě nasbíraným dřevem v kamnech, kde se vařilo.
Blanka Lazarová
22.9.2024 10:01
Přála bych takovéto prázdniny všem dětem z města. :-) Máte krásné vzpomínky. Děkuji vám za jejich sdílení. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci