Všechny fotografie: Zdenka Jírová
Pozvánka do mého kraje: Navštivte starodávnou Kouřim
20. 8. 2024Jistě mi dáte za pravdu, že nejkrásnějším místem na světě je naše krásná vlast. Jsou v ní obsaženy všechny krásy světa: hory i nížiny, lesy i pole, řeky i rybníky, snad jen moře nám chybí, ale k tomu se dá po pár hodinách dojet k sousedům. A té historie v tom všem!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
26.9.2024 23:09
Jsem ráda, že se vám mé rodné město líbí a že jsem vás navnadila na případný výlet.
Martina Růžičková
21.8.2024 20:35
Kouřim mě nadchla svou starobylou dlažbou, nádherným kostelem, hradbami... Dýchl na mě středověk. Skanzen i okolí se mi také moc libily.
Jitka Hašková
20.8.2024 19:26
Kouřim mám moc ráda. Jezdila jsem tam několik let v květnu na kurs jógy, který byl v areálu nemocnice na Strahově poblíž rybníka Strašík. Na všechna místa, která popisuješ, jsme chodili na výlety, ráno jsme plavali ve Strašíku, věž s obráceným zvonem jsme navštěvovali každý rok v letech 1981-6. Kouřim je úžasné město. Jezdíval tam přímý autobus z Prahy přes Kostelec nad Černými Lesy. Před několika lety jsem se tam vypravila se dvěma kamarádkami a museli jsme jet vlakem s přestupem. Nádraží je daleko od města. Auto bus míval konečnou na náměstí kousek od kostela.
Helena Přibilová
20.8.2024 17:29
Kouřim je malebné městečko se starosvětskou atmosférou, dýchající historií, obklopené krásnou přírodou. Také zdejší skanzen je zajímavý.
Věra Ježková
20.8.2024 17:02
Zdeni, v Kouřimi jsem byla několikrát; ve skanzenu a vyšlápla jsem i schody ke zvonici.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA