Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Eva Mužíková
4.12.2024 09:34
Já si myslím, že vzhledem k nedostatku míst v DPS a cenám v jinych zařizeních pro seniory je přispíváni ze strany dětí potřebné. Určitě je to pro ně i tak výhodné, o rodiče je dobře postaráno.
Jindřich Berka
4.12.2024 06:29
Myslím si, že každý by měl pamatovat, že takové chvíle mohou přijít. Připravit se na to. Například nerozumím tomu, že se musí o rodiče finančně postarat děti. Přece se musím postarat především já sám. Pracoval jsem celý život a postarám se sám. Jinou pomoc uvítám.
Marie Faldynová
3.12.2024 20:53
Opravdu stojí za to uvážit situaci ve které jsme. Mám podanou žádost do domu s pečovatelskou službou a už nyní se účastním aktivit pro jejich členy a občas některé navštívím. Děti bydlí daleko a dokud budou mít děti ve škole a na studiích, těžko by se o mne staraly.
Eva Mužíková
3.12.2024 20:33
Čekala jsem az zde bude vice příspěvků, ale marně. Nechci se opakovat, ale jak už jsem kdysi napsala, sama jsem se rozhodla a přede dvěma lety se přestěhovala do Domu s pečovatelskou službou. Prestože v té době jsem byla naprosto soběstačná, nečekala jsem, až se můj zdravotní stav zhorší a budu odkázána na pomoc rodiny. Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem ve svém životě udělala. Takže já patřim k těm, kterým nevadí že se jednou, až to bude potřeba, o mne postarají pečovatelky a zdravotní sestřičky. Vztahy v mé rodině máme skvělé, přesto jsem se rozhodla vyřešit to jak bude můj život plynout po svém.
Radmila Coufalová
3.12.2024 10:09
Moc hezký článek, mohla bych se pod něj podepsat. Dokud můj tatínek trpěl "pouze" Parkinsonem, domácí péči jsem zvládala. Když se časem přidal Alzheimer, začalo mi to přerůstat přes hlavu a hledala možnosti výpomoci. Je to trochu jako v džungli. Než jsem dostala nějaký kontakt + konkrétní nabídku už bylo vlastně pozdě a řešila jsem něco jiného. Lidem v této situaci by určitě moc pomohl nějaký "manuál", aby přesně věděli jak postupovat, na co mají nárok, kam se obrátit atd. Protože v přímé péči jste v takovém zápřahu, že na tyhle věci vlastně ani nemáte čas a vše řešíte tak nějak intuitivně a mnohdy bohužel špatně.
Marie Macková
3.12.2024 09:32
Skvělý článek. Jen houšť a větší kapky. Mluvit včas. Když nastane čas bezmoci, budeme nutit své okolí, aby se chovali jako hasiči. Uvažovat o alternativách, poznávat je, klást (si) otázky. Varianta to se mě netýká, je ta nejhorší. Díky.