Jitka Hašková
21.12.2024 14:03
Nepovažuji Vás za ufňukanou bábu. Souhlasím s Vaší dcerou. Dobře to napsal Jitka Caklová. Rozhodně bych se vpravila třebas sama na nějaký výlet, i třebas krátký do zahraničí mimo Vánoce, neudělala bych na Vánoce všechno, jak manžel vyžaduje. Cukroví stačí jeden druh, jedna vánočka, šla bych o svátích třeba na výstavu nebo odpoledne do kina třeba sama. Já jsem sama, bez příbuzných, tak chodím skoro všude sama.
Jitka Caklová
21.12.2024 13:00
Milá paní Radko, tak čtu že píšete, jak to dosud chodilo u nás doma. Aby manžel pochopil, co obnáší příprava jednoho jediného "pohodového" večera v roce, stačilo jediné. Přesně 4 týdny před Štědrým dnem skončit na 16 dnů s vážným akutním, silně bolestivým onemocněním v nemocnici. Nemám naklizeno, vánočně nazdobeno, napečeno, navařeno, nic. S přetrvávajícími bolestmi bolestmi a draze vykoupenou svobodou to budou první Vánoce v mém životě, kdy budu sama, ale šťastná, že žiji s láskou v srdci a s jistotou, že bude líp ♥♥♥
Miloslava Richterová
21.12.2024 12:39
Zdá se mi, že tohle stýskavé téma už tu bylo a budeme se k němu pořád vracet. Možná by to chtělo něco povzbuzení hodného :-)
Hana Řezáčová
21.12.2024 11:16
Souhlasím s paní Votíkovou 10:03 - rafičila jsem se napsat to samé :-) Vánoce jsou chvilku a rok je dlouhý - třeba nějaký výlet do nedalekého města by manžel přečkal, určitě bude potřebovat novou bundu, boty ap., nákup by se mohl završit procházkou po městě, obědem - a hned by byl hezký den a manžel by se "chytil" ... I sama můžete někdy vyrazit - třeba koupit nové přehozy na sedačku, zajít na výstavu ap. Možná obec, městečko kde bydlíte, organizuje občasné zájezdy pro seniory - třeba na zahradnické výstavy nebo na nějaký hrad - zkuste zapátrat ...
Helena Votíková
21.12.2024 10:03
Cestování na vánoce bych nehrotila. Začala bych domácností, pomalounku si něco koupit, abyste z toho měla radost a doma se vám víc líbilo. Vánoce bych nechala být, cestovat můžete i během roku, soustředila bych se na svoje záliby, může se stát, že najdete časem kámošku s kterou byste mohla i cestovat. A ten předvánoční úklid? Přeci se uklízí celý rok. Mám partnera, který obul toulavé boty jako já, ale vánoce bez řízku to by nebyly vánoce, fakt.
Marie Faldynová
21.12.2024 09:35
Také můj muž vyznává: Chtěl bych vidět Bospor, Dardanely, ale radši sedím doma, na posteli. Na štěstí je mu jedno kam já jdu, jestli na kus řeči s kamarádkou nebo na dovolenou s přáteli z církve, vánoce trávím s programy křesťanského vysílání Rádia7 takže pro mne svátky mají smysl i bez vánočky, cukroví a řízků.
Josef Borecký
21.12.2024 08:56
Chápu je oba, já bych byl někde uprostřed, teda spíše blíže paní. Ten manžel je dost extrém i na mě, který cestovatelskou mánií taky zrovna netpí, ale jednou za čas ... :) Jak říká Ivo Šmoldas, kdo umí cestovat ve své fantazii... :)
Radmila Coufalová
21.12.2024 08:19
To je moc smutné, neumím si takový život představit. Mám velké štěstí, že se s manželem v zájmech a pohledu na život shodneme. Letos jsme se rozhodli vánoce zrušit neboť nás přestaly těšit a jedeme na týden do lázní. Paní s manželem asi nehne, ale mohla by snad ve svém okolí najít třeba nějaký klub seniorů a v něm spřízněné duše. A pokud se manželovi nebudou její aktivity líbit tak ať si dál sedí doma. Každého volba jak naloží se životem.
Olga Škopánová
21.12.2024 07:41
Paní se rozhodla správně, nemusí hned cestovat někam do exotiky, stačí zajít do kina, nebo na cvičení, či si udělat nějaký zajímavý výlet po vlastech českých. A že manžel bude brblat no tak ať ono ho to časem přejde a s novou situací se smíří.