Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Vlastimila Kosorínová
12.2.2025 09:05
Také chodím po měste a je mi těskno z těch tabulek.
Vlastimila Kosorínová
12.2.2025 09:05
Také chodím po měste a je mi těskno z těch tabulek.
Blanka Lazarová
12.2.2025 08:40
Pěkný članek. Je důležité předávat toto poselství dalším generacím, aby se to už nikdy
neopakovalo. Děkuji.
Dana Puchalská
12.2.2025 08:27
Víc než citlivý článek.
Martina Růžičková
11.2.2025 20:39
Vždy ve mně zatrne, když před některým domem potkám tuto připomínku smutných osudů. Je dobře, že tam jsou, a přála bych si více babiček a dědečků, kteří by s nimi seznámili svá vnoučata způsobem, jakým jste to udělala vy. Díky.
Zuzana Zajícová
11.2.2025 20:06
Krásný dopis, vehnal mi slzy do očí...
Zuzana Pivcová
11.2.2025 19:04
Ano, poprvé jsem se s pojmem "Stolpersteine" setkala v Německu, kde už byl projekt znám, např. v Halle, odkud k nám do archivu jezdili historici, kteří se tematicky zajímali o Říšský válečný soud (Reichskriegsgericht), se do akce zapojovali žáci a ke každému kameni vyhledali v dokumentaci, o koho "zmizelého" se jednalo.
Daniela Řeřichová
11.2.2025 18:46
Děkuji za Váš citlivý článek o zlu, které se nesmí opakovat. Stolpersteine je mimořádný projekt a je dobře, že jste s ním Vaše vnímavá vnoučata seznámila. K tomuto tématu vám mohu doporučit i velmi sugestivní knihu Hanin kufřík, vyprávějící tragický příběh sourozenců Hanky a Jiřího Bradyových z Nového Města na Moravě. Několikrát jsme promítali na festivalu i stejnojmenný film, který je určen primárně dětem. Historie dotýkaná lidmi, ne jen statistiky a čísla.
Sylva Wiedel
11.2.2025 18:24
To je nádherné, co jste napsala....
Marie Faldynová
11.2.2025 17:40
Takové hodiny dějepisu si děti budou pamatovat bez problémů. Měli bychom se v tomto směru věnovat vnoučatům dokud je čas. Zažili jsme toho dost.