Jana Kollinová
24.3.2025 11:40
Určitě se diametrálně odlišuji od níže uvedených názorů komentujících, žijících v dlouhodobém harmonickém manželství, nejsou single. Mají jiné dary a názory, které nabízí šťastný život v páru. Možná nevědomky zaměňují význam slov samota a osamění. Co komu svědčí, je závislé na okolnostech a já patřím do skupiny respondentů potvrzujících závěry obsažené v článku.
Zdeněk Pokorný
24.3.2025 11:33
Moc hezký článek, vyvážený, ukazuje na příkladu dvou sester různé životní osudy. Žiji sám a všechno, co se zde píše, je pravda. O mužské pohodlnosti, odbývání péče zdravotní, jídle, pohybu. Všechno je to pravda. Člověk musí bojovat se svou vlastní leností a nechutí. Hodnotím kladně tento článek.
Jana Voborníková
24.3.2025 11:29
Dobrý den, každý má život takový, jaký si ho udělá. Že to měla Marie z příběhu s manželem těžké chápu, ale spousta žen má pocit, že se musí starat i o člověka, který je týrá. Proč?
Je potřeba se naučit si vážit sama sebe a objektivně zvážit své psychické a fyzické síly. Pokud zjistím, že je to na mě moc, starost nechám kolektivním zařízením k tomu vytvořeným.
Miloslava Richterová
24.3.2025 11:20
Chtěla jsem napsat Samota nesvědčí nikomu, ani v tom vyšším věku, jak praví titulek, tam už vůbec ne, byť je to vyzkoumane, ale už to píšete přede mnou..
Soňa Prachfeldová
24.3.2025 11:18
Každý,á, jsme individualita, jiný život , osud atd . Pro mě bylo štěstí žít ve dvou.
Naděžda Špásová
24.3.2025 11:11
No to si nemyslím, samota nesvědčí nikomu a já doufám, že mně to zatím nehrozí. Ono se nadarmo neříká, že ve dvou se to lépe táhne.
Dušan Brabec
24.3.2025 10:05
Na základě osobních životních zkušeností s výsledky studií a obsahem článku nemohu souhlasit. Zamilovanost a láska je krásná v každém věku a žena, která není obšťastňována mužem, se pozná, byť vypadá spokojeně a vyrovnaně. A pochopitelně muž je také spokojený v páru. Ale musí se to sejít a musí jim to klapat. Žádná křeč! Nicméně náhoda je velmi mocná čarodějka... A štěstí je opravdové pouze když je sdílené. Tak všem samotným držím palce!
Jana Šenbergerová
24.3.2025 08:16
Myslím si, že v tomto případě je ve hře tolik proměnných, že zevšeobecňovat nelze, i když se to nabízí.