Ilustrační foto: Freepik
Zápisník starého muže: Telefonát
19. 4. 2025Telefon zvoní, aplikace „Můžu to zvednout?“ nic mi nenapovídá. Zatím je to pro ni neznámé číslo a nikdo na ně dosud nereagoval. Jinak by aplikace oznamovala zeleně, že je to můj bezpečný kontakt, žlutě nebo dokonce červeně pro nevyžádaný obtěžující hovor.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milan Pepo
21.4.2025 21:50
Paní Faldynová. Když mám výjimečně čas a náladu tak se uněkterých ,,nabídek" i pobavím. Volá mi nějaká ženská. Jméno znala, ale to není problém zjistit. A jestli prej mám plyn. Tak jsem poctivě odpověděl, že mám. ,,A kolik platíte?" Byť u telefonu tak jsem pokrčil rameny. ,,Já nevím..." ,,A jakou máte spotřebu?" Tak zase krčím rameny. ,,No...jak kdy..." (Asi mě měla za trochu slaboduchého, ale pokračovala dál). ,,A co kdyby jste přešel k nám." ,,No já nevím... přípojka a tak..." ,,Přípojku vám vyměníme naši a plynoměr taky..." ,,A nebude to drahý? Ta přípojka." ,,Proč?" ,,No páč nám vede plynovod sedmset metrů za vsí..." Teď jsem úplně slyšel jak lapá po dechu. ,,Si děláte legraci? Říkal jste , že máte plyn. " ,,No mám, nelžu, ale v zapalovači. Ptala jste se přece jestli mám plyn..." ,,Píííííííp."
Marie Faldynová
21.4.2025 21:00
Ten nápad odpovědět rusky od Milana Pepo mne pobavil. Já zas všem, kdo mi nabízejí zázračné preparáty odpovím - promiňte, jsem na poradě (mám návštěvu , sedím ve vlaku a nerozumím) zavěsím. I ostatní praktiky Milana Pepo si budu pamatovat.
Zuzana Pivcová
20.4.2025 12:15
Mám víc nevyžádaných mailů než telefonátů. Na nic nereaguji. Navíc máme známého, který je schopen u většiny těchto pokusů potvrdit, že jde o šmejdy. Je ale fakt, že toto zvěrstvo se čím dál víc stupňuje.
Milan Pepo
20.4.2025 10:07
Já jsem s podobnými hotový hned. Volají mi z nějaké nabídkové firmy. Představí se a že tento rozhovor je nahráván. Jakmile odpovím, že si rozhovor taktéž nahrávám a ukládám číslo tak ihned zavěsí. Jiný případ...ozve se mi někdo s ruským nebo ukrajinským přízvukem. Tak jim plynulou ruštinou sdělím, že můžeme mluvit rusky. Opět ihned zavěsí. Volá mi ženská, že můj účet byl napaden. Tak se zeptám který a u které banky. A je po rozhovoru. Poslední případ...utajené číslo. Já vím, policie, soudy atd. Představí se jako policista a chce ode mně jako od zástupce místní samosprávy informace o některém spoluobčanovi. Zásadně neposkytuji, protože nevím s kým skutečně mluvím. Pokud je to policie tak si mne můžou předvolat, nebo poslat hlídku z terénu. Jednou na mne jeden začal zvyšovat hlas, že jsem povinen mu podat informace. Odpověděl jsem mu že utajené číslo je naprosto stejné jakoby mne zastavil na ulici s kuklou na hlavě a já nevěděl s kým skutečně mluvím. Kupodivu to uznal.
Jana Jurečková
19.4.2025 13:01
Jednou jsem měla telefonát, že nemáme zaplacené poplatky na finančním úřadě. Napřed jsem se lekla a šla zkontrolovat, zda jsem na nic nezapomněla. Pak mi došlo, že to byli nějací podvodníci. Pokud nemáme něco nedopatřením zaplacené, referentka z finančního úřadu nás upozorní a vše okamžitě zaplatíme.
Dušan Brabec
19.4.2025 12:42
Přidávám další čísla šmejdů, tentokrát z Česka (ale ono na tom asi nezáleží) - jsou to nabídky preparátů, hovoří vždycky roboti. Tak to zcela úmyslně objednám, ale nepřevezmu a pak volá reálný šmejd. Tato "hra" už trvá přes 4 roky a jsou např. čísla 226226091, 226252792. 246088202, 246088203, 246088243, 733432290, 790285006, 790285429, 790285068, 790285436 a tak bych mohl pokračovat. Za 4 roky mám podchyceno přes 150 čísel. V minulosti jsem se obracel na policii i na nejrůznější úřady včetně telekomunikačního, jak může mít někdo přiděleno tolik čísel, protože všechno je to z jednoho "hnízda",ale nikdo nic neudělal, prý to nejde... Holt jsme v Česku...
Daniela Lender Chaloupková
19.4.2025 10:26
Jsou to šmejdi !!! :-(( Díky za článek, snad to pomůže někoho varovat ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA