Jiří Dostal
7.5.2025 07:53
:-) :-) Beseda jak ve VIMRu, Výzkumném institutu mentálně retardovaných. Že pan Brka bydlí hned vedle špitálu, kde ho nepřijali, snad mluví za vše (oni ho všude moc dobře znaj...), jeho umanuté psaní čárky před každým "ale", je taky vizitkou iq60, no a paní Škopánová se jako obvykle baví svými nesmysly v potěše, jak spolek vtipných a korektních dam zareaguje. Snad ty volby na podzim nebudou...bože, komu to ti senilové hodí? :-) :-)
Olga Škopánová
7.5.2025 06:53
Paní Křapová já jsem napsala důvod nepřijetí, který mě napadl při čtení článku pana Berky. Vy s ním nesouhlasíte takže máte jiné vysvětlení proč pana Berku nepřijali? Můžete je napsat?
Jindřich Berka
6.5.2025 18:54
Mě nechtěl majitel pekárny, protože jsem ho v aktivním pravovním věku kontroloval.
Jarka Jendrisková
6.5.2025 18:42
Jindřichu, já jsem zase byla před pár lety diskriminována kvůli svému bývalému povolání. Kvůli věku nikoliv, naopak, v luxusním butiku měli inzerát, že přijmou starší elegantní dámu jako prodavačku na zkrácený úvazek. Tak jsem tam nakráčela a oni mnou byli nadšení - přesně někoho takového prý hledali. Jejich nadšení však opadlo, když z CV zjistili, že jsem bývalá " berňačka." Domnívali se asi, že bude mou jedinou touhou zkoumat jejich případné daňové úniky. Ale nakonec to bylo pro mě dobře, že mě nechtěli, dnes pracuji v knihovně a to mě baví určitě víc. Takže skutečně platí, že když se jedny dveře zavřou, druhé se otevřou...
Daniela Lender Chaloupková
6.5.2025 14:02
Pane Berko, velice děkuji za Váš článek. Věkovou diskriminaci jsem zažila po padesátce také, mám o tom něco rozepsáno, tak snad konečně dokončím. K některým zde diskutujícím bych si dovolila poznamenat - v první řadě je potřeba přečíst si nejen článek, ale hlavně pozorně. Zmínka o věkové diskriminaci je hned na začátku. To, že autor "skončil" na prestižní klinice, byla spíš otázka jeho vytrvalosti a štěstí. A HLAVNĚ - když se autor ucházel o práci v okresní nemocnici, nevěděl ani on, a už vůbec ne ona personalistka, JAK DLOUHO by tam pracoval. Takže to rozhodně nebyl důvod, proč jej nepřijali.
Jana Kollinová
6.5.2025 13:53
Pokud jsem pozorně četla, našel jste svůj cíl v prestižní nemocnici a po třech letech vás to táhlo domů, jak píšete. Věnovat se povinnostem v péči o pacienty je velmi náročné a byť šlo jen o tři roky, je to obdivuhodné pro seniora. Do příběhu mi nesedí rozhořčení nad tím, že se zde projevil náznak věkové diskriminace. Vše mělo svůj účel, smysl a řád a život plyne dál.
Eva Mužíková
6.5.2025 13:22
Já jsem asi natvrdlá. Odpověď paní O.Š podle mne NEMÁ se třemi roky Vaší práce v nemocnici žadný smysl. Ano, jak píše Libuška, je mimo mísu....
Libuše Křapová
6.5.2025 12:54
Paní Škopánová, převážná většina nemocnic má tak kritický nedostatek sanitářů a sanitářek, že je berou na brigády třeba jen na pár týdnů či na snížený úvazek na několik hodin v měsíci. Hlavně muži jsou žádaní, protože disponukí s větší fyzickou sílou než ženy. Tak že váš komentář kvůli třem letem je opravdu mimo mísu.
Olga Škopánová
6.5.2025 12:46
Jinými slovy řečeno napsala jsem vám jedno z vysvětlení proč jste nebyl přijat v okresní nemocnici, ale těch důvodů může být samozřejmě víc.
Olga Škopánová
6.5.2025 12:44
Pane Berka nenapsala jsem nic nad čím byste se musel rozčilovat, pouze to, že tři roky v zaměstnání mi přijde jako krátká doba, a i zaměstnavatelé zřejmě vědí, že starší člověk už v zaměstnání dlouho nezůstane, proto ta nechuť přijímat starší.
Načíst starší příspěvky