Věková diskriminace na vlastní kůži
Ilustrační foto: Freepik

Věková diskriminace na vlastní kůži

6. 5. 2025

Připravoval jsem se na důchod. Chtěl jsem ještě být užitečný. Byl jsem v kondici a doma se mi válet nechtělo. Má represivní práce nebyla pro kontrolované osoby příjemná. Stát, ale musí své občany ochránit. Vyberu si naopak nějakou pomáhající profesi. „Budu pomáhat lidem.“

důchod práce věk
Hodnocení:
(5.2 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Já si myslím, že už někoho měli a dělali tajnosti. Nikomu to neřekli. Jinak si to neumím vysvětlit.
Olga Škopánová
Paní Křapová já jsem nezpochybňovala nedostatek sanitářů v nemocnicích. Myslím však že vaše vysvětlení je zjednodušující a že ten problém je trochu někde jinde. Je pravda, že s věkem ubývají síly, hlavně pro fyzickou práci a přibývají neduhy. Tak to prostě je a zaměstnavatelé to vědí. Proto se brání zaměstnat lidi důchodového věku a raději si počkají na mladší.
Sylva Wiedel
Myslím, že u kvalitního zaměstnance se počítá každý den, který odpracuje. Podle mne neschopní manažeři.
Libuše Křapová
Já jsem o tom dokonce přesvědčená, paní Škopánová. Pracovala jsem dlouhá léta jako sestra u lůžka, v důchodu pak ještě pár měsíců na LDN. Vím, jak zoufale nám chyběli sanitáři muži ve všech nemocnicích a odděleních , kterými jsem za svůj dlouhý život prošla . Navíc já sama jsem jsem měla brigádu jen na několik měsíců jako seniorka už tři roky v důchodu.
Olga Škopánová
Pane Berka já jsem se pouze slušně zeptala.
Olga Škopánová
Paní Křapová s tím bych tak úplně nesouhlasila ale budiž pokud vám to takhle stačí.
Jindřich Berka
Paní Škopánová, já jsem tu pro psaní. Ring je jinde. Přeji hezký den. Jindra
Libuše Křapová
Paní Škopánová, mé zdůvodnění máte hned v mém prvním komentáři ze 6.5. v 10.06 H.
Olga Škopánová
Kdo je to my? Pan Berka mluví jako královský majestát?
Jindřich Berka
My vás taky známe. Zapšklého zlého dědka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden

Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.