Vytvořeno AI
Budujeme jaro
5. 5. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
6.5.2025 13:05
Ano Jano, krásně jsi to napsala. Je to program, nemá duši... A doufám, že máš v závěru pravdu - i bez srdce a ducha (a zejména tak) se dá nadělat mnoho zlého... Aby zůstala dobrým sluhou a nestala se zlým pánem. :-)
Jana Šenbergerová
6.5.2025 06:09
Tak jsem se tím pročetla až na konec, protože jsem si také pustila AI do svého mobilu. A teď mi došlo, kde jsou a zřejmě zůstanou její slabiny. Moje zkušenost byla nadmíru uspokojivá, protože k jejímu uspokojení stačil pouze rozum. Jen tak jsem zadala slovo "jablko" a žasla. Kam se hrabe Wikipedie! Tvé zadání, Ireno, mi naznačuje, že bez srdce je to bezduché. Mozek i srdce jako tělesné orgány jsou jen stroje poháněné k činnosti elektřinou. To ovšem nestačí k projevení lidskosti. K tomu je potřeba energie duševní, která je zjevně mnohem jemnější a dokáže probouzet emoce, bez kterých by i člověk byl pouhým strojem. Díky emocím jsme schopni zpracovávat prožitky a získávat tak zkušenosti. Na tomto základě se stáváme člověkem. Takže věřím, že nás může AI v mnohém předčit, ale my ji přesto nakonec dokážeme "přečůrat". A to nejen v přeneseném významu.
Zuzana Pivcová
5.5.2025 13:35
Vypadá to docela rozmanitě a uspořádaně, ale na můj vkus trochu chladně. To budu radši fňukat svou vlastní mozkovou hemisférou.
Daniela Lender Chaloupková
5.5.2025 10:34
AI - pro pobavení dobré ... Ale pozor do budoucna .... RUR ???
Irena Mertová
5.5.2025 08:58
Blanko, je to tak, ale smála jsem se u toho jak blázen... :-). Jinak mi Ai slouží (zatím) při různých radách ohledně všeho možného. Ale jsem ostražita, někdy kecá. Vždyť i tady si vymýšlí slova.
Blanka Lazarová
5.5.2025 08:13
Irčo, děs běs. Divím se, že jsem to vydržela číst až do konce. Umělá inteligence není můj kamarád. :-(
Vladislava Dejmková
5.5.2025 06:09
Včera jsem měla úplně stejný nápad, požádala jsem AI o báseň na zadaná slova. Nevydržela jsem to tak dlouho, největší problém byl určitě "rýmování". To jí tedy opravdu nešlo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci