Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Věra Bublíková
22.5.2025 06:57
Už roky používám vodu z kohoutku. Mám přidaný filtr. Když vařím nebo jí piju, tak točím přes filtr, jinak používám obyčejnou vodu.
Milan Pepo
20.5.2025 21:27
Záleží odkud vodu berete. Ve městech je kohoutková určitě kvalitnější než na venkově se studny.Tedy pokud nemáte vrt. Přijet na chatu či chalupu po čtrnácti dnech tak bych o kvalitě vody pochyboval. Takže u mne na baráku na vaření ze studny, ale na pití balená.
Marie Ženatová
20.5.2025 13:09
Doma pijeme všichni jen vodu kohoutkovou a chutná nám
Olga Škopánová
20.5.2025 06:44
U nás máme tvrdou vodu, je to trochu problém u pračky, rychlovarné konvice atd.
Zdenka Jírová
20.5.2025 00:02
Ke kvalitě pitné vody se píše dost polopravd nebo úplné nepravdy. Pracovala jsem 40 let v hygienické stanici v odboru kvality vody a ovzduší. Jsem z Teplic a mohu vám naši kohoutkovou vodu vřele doporučit. Patří k nejlepším v celých Čechách. Na chuti vody má vliv zejména podloží, odkud je čerpána. A to je u nás dobré. Jde o pozemní zdroj. Ovšem, jsou naopak místa, kde se používá povrchová vody , kde je potřeba větší úpravy , a proto některým lidem nechutná. Setkala jsem se s tím např. v Brně. Ale mohu ubezpečit všechny konzumenty dodávané pitné vody, že je zbavena všech škodlivých mikrobů i organických částí. Pro pitnou vodu jsou opravdu přísné normy a je neustále kontrolována. Doporučuji, aby se před použitím vždy nechala trochu odtéct. Vodu v PC lahvích zásadně nekupuji.
Marcela Kapounová
19.5.2025 13:50
Minerální voda Magnesia se čerpá z pramene Grünské kyselky a tam si pro ní jezdíme. Nepotřebuji minerálku která se odželezňuje z estetických důvodů. A Grünská má i svůj přírodní oxid uhličitý. A kdybych tuto možnost neměla, tak piji pouze kohoutkovou vodu.
Marie Doušová
19.5.2025 10:46
U nás teče dobrá voda a tak jí pijeme už léta. Vodu z plastu moc nemusím ,když vidím,jak je skladovaná a někdy stojí na slunci před obchodem celý den ,tak nemám potřebu tuto vodu kupovat.Mám pocit , že se na balené vodě v plastu jen vydělává,ale nikomu neradím ,vždyť opravdu záleží na tom ,jaká voda z kohoutku teče. U nás velmi dobrá.......
Marie Měchurová
19.5.2025 10:40
Ujela mi ruka, článek je poučný.
Marie Měchurová
19.5.2025 10:34
Občas koupím jen magnesiu proti křečím, jinak pijeme vodu z kohoutku, a hlavně čaj z ní.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.5.2025 10:09
Právě jsem si natočila Císařský pramen do plastové lahvičky. Tady ve Fr.Lázních mi nejvíc chutná pramen Natálka. Domů si kupuji Poděbradku Prolinie pro běžné pití. Jinak máme vodovodní řad i studnu. Voda ve studni se musí každoročně nechat kontrolovat..
Načíst starší příspěvky