Ilustrační foto: Freepik
Tak trochu jako ve středověku
15. 5. 2025I v dnešní době se to může stát. Prostě jsou mezi námi někteří neposkvrnění. Nebo chcete-li nepolíbení informačním tokem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dalibor Vinský
15.5.2025 20:16
To ta Anička ani nechodila do ZDŠ? Já chodil na základku na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let a v přírodopisu jsme se o početí i rodičovství učili, i průbeh soulože byl v učebnici. A byla a je povinná školní docházka. Anička asi v přirodopisu nedávala vůbec pozor
Alena Tollarová
15.5.2025 18:28
Začátek 80. let? Klidně tomu věřím. Sice o deset let dřív, ale i mě se spolužačka na střední ptala, jestli může otěhotnět po puse. A ruku na srdce - komu z vás rodiče otevřeně a bez ostychu vysvětlili, co a jak?
Jiří Dostal
15.5.2025 12:46
:-) Krásný předobraz doby těhotné válkami, ze které jsou lidé blbí běžně... :-)
Daniela Lender Chaloupková
15.5.2025 12:04
Krásně napsané, trochu dojemné, ale přesto jsem se pobavila, díky. Neuvěřitelně empatický pan doktor, tehdy dost nevídané ... Připomnělo mi to moji spolužačku ze střední školy, konec 70. let. Probírala s námi, že pozorovala doma na dvoře kohouta, jak honí slepici a že má strašnou hrůzu z toho, až ji (nějaký potencionální) manžel bude takto nahánět o svatební noci ... Připomínám, že v té době existovaly pouze dvě útlé knížečky (Dospíváte v muže a Děvčátko, na slovíčko). Tak jsme je sehnaly, pod pultem v knihkupectví ještě výbornou knihu manželů Pondělíčkových a přinesly jí to. Nakonec vystudovala VŠ, vdala se, má dvě děti a dodnes učí na základce. Konec dobrý, všechno dobré :-)
Jana Šenbergerová
15.5.2025 10:32
To já také znám jednu Aničku, která se dlouho bránila líbání, protože věřila, že to stačí, aby měla dítě. Nakonec neodolala a za sedm měsíců po svatbě jsem se narodila. Řádně donošená a z lože manželského. Měla jsem štěstí, protože babička byla fortelná žena od rány. A nakonec mě měla ráda.
Šárka Bayerová
15.5.2025 07:53
Stává se a je to smutné. Napsala jsi to moc hezky a s citem. A tvůj tatínek, Zuzano, úžasný muž na svém místě! "Ona není pitomá, ona je prostá ..." Něco podobného jsem slyšela od své kamarádky. Její babička (silně věřící z husitské rodiny) se jí svěřila, že po svatbě jim s manželem trvalo skoro půl roku, než přišli na to, jak se dělají děti. Pravda, bylo to ještě za První republiky, ale ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden
Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!
AKTUÁLNÍ ANKETA