Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Šárka Bayerová
19.5.2025 10:00
Díky za moc zajímavý článek, Soňo. Nikdy jsem v Nelahozevsi nebyla, a tak jsem ocenila i hezké fotky.
Dana Kolářová
19.5.2025 09:55
Pěkný návrat do 19. století, Soni. Oživila jsem si vzpomínky.
Jan Zelenka
19.5.2025 09:31
Soňo, díky za hezký článek. Ve Dvořákově rodném domě jsme bydleli od konce války. Já 25 let. Matka ještě nějaký čas potom. V patře byla pošta, kde otec dělal poštmistra. Dole byla dříve hospoda, až v roce 1953 byl celý spodek domu rekonstruován na Památník. Nelahozeves býval největší vesnicí mělnického okresu. Měl několik částí - původní Nelahozeves, Hleďsebe, Podhořany, Miřejovice a Lešany. Jak je to dnes, nevím. Moji návštěvu Nelahozevsi zabrzdilo moje špatné zdraví. Ještě jednou, Soňo, díky. Podle fotek se tam hodně změnilo.
Jan Zelenka
19.5.2025 09:31
Soňo, díky za hezký článek. Ve Dvořákově rodném domě jsme bydleli od konce války. Já 25 let. Matka ještě nějaký čas potom. V patře byla pošta, kde otec dělal poštmistra. Dole byla dříve hospoda, až v roce 1953 byl celý spodek domu rekonstruován na Památník. Nelahozeves býval největší vesnicí mělnického okresu. Měl několik částí - původní Nelahozeves, Hleďsebe, Podhořany, Miřejovice a Lešany. Jak je to dnes, nevím. Moji návštěvu Nelahozevsi zabrzdilo moje špatné zdraví. Ještě jednou, Soňo, díky. Podle fotek se tam hodně změnilo.
Libuše Heulerová
19.5.2025 09:08
Soni, poučné a pěkně zdokumentované povídání..díky...já jsem tam taky nikdy nebyla...
Alena Tollarová
19.5.2025 08:43
Ano, Soni, Nelahozeves znám. Byla jsem tam několikrát. Při poslední návštěvě jsme s kamarádkou měly prohlídku s průvodcem samy pro sebe, bylo to fajn. Škoda, že roudnický zámek létá chátrá ...
Anna Potůčková
19.5.2025 08:31
Některá místa poznávám jen díky článkům. A toto je zrovna tak. Nebyla jsem tam a za fotky jsem moc ráda. Hezky jsi vše nafotila.
Mirek Hahn
19.5.2025 08:23
Fajn fotky, rád jsem si je prošel. Díky.
Vladislava Dejmková
19.5.2025 08:21
Prima příspěvek. Informací "tak akorát" a k tomu fotografie pro ilustraci zážitku. Díky.