Za zajímavými stavbami Kladna
Všechny fotografie: Martina Růžičková

Za zajímavými stavbami Kladna

20. 5. 2025

Přiznávám, že Kladno jsem měla dlouhou dobu spojené s těžbou uhlí, výrobou oceli a aférou kolem Poldovky. To mě k návštěvě města nelákalo. Můj přístup se změnil v okamžiku, kdy jsem narazila na článek o Kiliánu Ignáci Dientzenhoferovi. 

architektura fotografování města a obce
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
V Kladně jsem nikdy nebyla, nelákalo mne. O tak hezkých stavebních památkách jsem neměla ani tušení. Děkuji za hezký výklad a krásné fotografie.
Martina Růžičková
Moc vám všem děkuji za milé okomentování. :-)
Jiří Fiala
Děkuji autorce za hezký a poučný článek a fotografie. Sloup Panny Marie Immaculaty a kaple sv. Floriana patří k posledním dílům Kiliána Ignáce Dientzenhofera, který pracoval pro kladenské panství břevnovsko-broumovských benediktínů.
Marie Měchurová
Martino, tak to byl dobrý nápad podělit se s námi o hezké fotky z Kladna. Nikdy jsem tam nebyla. Děkuju za hezkou prohlídku.
Helena Přibilová
Děkuji za velmi hezkou fotoreportáž z Kladna. Mnohé památky znám z návštěvy tohoto města. Ještě bych se ráda zmínila o původně gotickém kostele Narození sv. Jana Křtitele, který se nachází v místní části Dubí.
Hana Rypáčková
Vlastně chyba, Kokos ( komunistický kostel), Koldům byl a je přestavěn sice, v Litvinově,
Daniela Lender Chaloupková
Děkuji za krásně popisný článek a ještě lepší fotografie :-). O Kladně znám jen tu písničku (viz p. Dana Straková 16:57), takže bych se jen opakovala. Fotoreportáž mne velice příjemně překvapila, jak je to krásné město.
Hana Rypáčková
Z Kladna si pamatuji.jen koldům ..To je let...Překvapil mne, hezké město..
Alena Tollarová
Martino, na Kladně jsem nikdy nebyla. Je od nás tak trochu z ruky se špatným spojením. Od nového jízdního řádu však existuje autobusová linka, kterou se od nás jede do Slaného a Kladna. Usmyslela jsem si, že si tam vyjedu. Ale díky Tvému článku jsem už všechno viděla :)
Vladislava Dejmková
Martino, fotografie z Kladna mě přijemně překvapily. A nejvíce ty poslední věžáky. Trochu se podobají prvním stavbám tohoto typu v Pardubicích. Jako dítě jsem se chodila divat, jak je staví a bezpečně vím, že jsem žasla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...