Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Vladislava Dejmková
23.5.2025 10:58
Nejezdím MHD až tak často, dávám přednost chození pěšky. Ale jsou chvíle, kdy člověk musí. Ale z poslední doby mám pár příjemných zážitků z chování lidí v dopravních prostředcích. Zrovna včera po divadle jsme s mužem jeli MHD z divadla, protože pršelo. Zapomněli jsme, že se v tuto večerní dobu již nastupuje pouze u řidiče a opakovaně jsme tiskli tlačítko u prostředních dveří. Řidič nás tudy nakonec pustil. Asi usoudil, že to je jednodušší, než nás popohánět k předním dveřím či dokonce nám ujet. Dodatečně jsem mu poděkovala.
Ludmila Černá
23.5.2025 10:46
Městskou moc nejezdím, ale mám zkušenosti z akcí pro seniory. Přijdou na program, vydrží do přestávky, pak se vrhnou na občerstvení a zmizí. Akce končí před téměř prázdným hledištěm. Vzhledem k tomu, že vystupující bývají převážně omladina a děti, je to politováníhodné. Ale to není jen o seniorech, podobné chování jsem zaregistrovala na vernisážích i u podstatně mladších návštěvníků. Myslím že Jan Werich kdysi konstatoval, že starý blbec byl i mladým blbcem. Už jen slova "víte, kdo já jsem" mluví sama za sebe.
Iva Bendová
23.5.2025 10:22
Také se připojuji k Jarce J. Ilustrační foto mi připomíná jednu prodavačku, která ač vypadala přísně, byla nakonec moc fajn.
Zuzana Zajícová
23.5.2025 09:29
Jarka Jendrisková to napsala za mě :-)
Libuše Křapová
23.5.2025 09:22
Jani, ano, bohužel i takoví jsou mezi námi. Můj názor je, že prostě z mladého hulváta se stane časem starý hulvát. Zřejmě byla taková celý život a věkem se to jen zdůraznilo. Škoda jen, že to pak někteří z těch mladších vztahují na všechny seniory.
Jarka Jendrisková
23.5.2025 09:11
Také jezdím často MHD a občas se najde někdo, kdo se chová nevhodně a to napříč generacemi. Záleží vždy na lidech, stáří, i když se to od něj očekává, nezaručuje slušnost a takt. Kdo byl nepříjemný a nesnášenlivý v mládí, věkem to lepší nebude. Mně osobně hodně vadí příliš hlasité konverzace, kterých se bohužel někteří naši "vrstevníci" v buse dopouštějí. Fakt se mi nechce poslouchat nářky nad drahotou a už vůbec ne jejich politická "moudra".