Příběh seniorky v autobuse městské hromadné dopravy
Ilustrační foto: Freepik

Příběh seniorky v autobuse městské hromadné dopravy

23. 5. 2025

Přiznám se, že mě iritují články rádobyhodnotící chování současných seniorů, jejich zesměšňování, odsuzování, pochybování o jasném uvažování. Většinou přečtu titulek a pár dalších slov.

Můj příběh společnost životní postoj
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Jsem naštěstí ve věku, kdy se udržím na nohou (a jsem na to pyšný, jistě podobně jako vy). Když v tramvaji nebo metru občas vyskočí mladý člověk a nabídne mi místo, říkám: "Nene, jen seďte. Já jsem seděl sedm let." Všichni kolem se rozesmějí a já dál stojím u tyče a mám radost... ano, radost, že mi to stojí :-)
Jana Kollinová
Příběh mi připomněl reakci mého tatínka na sousedku, která byla na prahu seniorského věku, lépe řečeno v důchodu, a ve chvíli konfrontace názorů paní vyslovila otřepanou frázi: "Víte, kdo já jsem?" Lakonická odpověď mého otce: "Stará bába." Paní to vstřebala a ku podivu, žili na stejném patře několik dalších let bez dalších konfrontací.
Daniela Lender Chaloupková
Moc pěkně popsáno. Prakticky vše již bylo téměř všemi předchozími diskutujícími řečeno a lze jen souhlasit. Jako u všeho záleží vždycky jenom na konkrétním jedinci, a to napříč věkovými kategoriemi. Osobně mám s MHD jen dobré zkušenosti, i když ji využívám spíše ve velkých městech nebo v Praze. Horší je to s dálkovými spoji. Přestože si vždy kupuji místenku, často se mi stává, že je místo obsazené. Je to tím, že řidiči autobusů již dávno neoznačují místenková sedadla cedulkami, takže pak dochází k trapným chvilkám, kdy se musím domluvit s dotyčným člověkem, aby mi zaplacené místo uvolnil. Většinou to proběhne s omluvou a úsměvně, protože to nevěděl, ale jednou byl na mne jeden mladý floutek dost drzý. Naštěstí jsem se nedala :-))
Zuzana Pivcová
pardon, zlobí klávesnice
Zuzana Pivcová
Mně se před pár lety v autobuse MHD stalo, že jsenastopila do dost plného vozu, u schůdků seděl muž středního věku, tak o 20 let mladší než já, nepustil mě sednout a naopak mě začal kárat, ať mu nestojím v cestě, že bude brzy vystupovat. Tak jsem řekla: Od Vás to sedí, tak už vystupte.
Jarda Rejda
MHD nepoužívám, přesouvám se Chevroletem Matiz, takže zkušenosti se spolucestujícími nemám. Co ale zažívám při nakupování, chodím o berli a je mi 77, nikomu nepřeji. Naprostá bezohlednost, hlavně že já se dostanu k regálu a ty dědku koukej uhnout.
Olga Škopánová
Mám jednu radu nejezdit MHD.
Marie Měchurová
Já mám jednu radu - vždy s úsměvem.
Marie Hrádková
Mám pomerně dost nacestováno, ale musím říct, že Češi nejsou moc příjemní lidé. Horší jsou snad jen Rusové, o něco lepší Skandinávci a Švýcaři jsou slušní, ale odtažití. Samozřejmě srážka s blbcem hrozí všude.
Vladislava Dejmková
Nejezdím MHD až tak často, dávám přednost chození pěšky. Ale jsou chvíle, kdy člověk musí. Ale z poslední doby mám pár příjemných zážitků z chování lidí v dopravních prostředcích. Zrovna včera po divadle jsme s mužem jeli MHD z divadla, protože pršelo. Zapomněli jsme, že se v tuto večerní dobu již nastupuje pouze u řidiče a opakovaně jsme tiskli tlačítko u prostředních dveří. Řidič nás tudy nakonec pustil. Asi usoudil, že to je jednodušší, než nás popohánět k předním dveřím či dokonce nám ujet. Dodatečně jsem mu poděkovala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...