Příběh seniorky v autobuse městské hromadné dopravy
Ilustrační foto: Freepik

Příběh seniorky v autobuse městské hromadné dopravy

23. 5. 2025

Přiznám se, že mě iritují články rádobyhodnotící chování současných seniorů, jejich zesměšňování, odsuzování, pochybování o jasném uvažování. Většinou přečtu titulek a pár dalších slov.

Můj příběh společnost životní postoj
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nejvíc mi pobavila rada paní O.Š. "nejezdit MHD". S tím musím souhlasit. Používám jí jen opravdu výjimečně.
Oldřich Čepelka
Jsem naštěstí ve věku, kdy se udržím na nohou (a jsem na to pyšný, jistě podobně jako vy). Když v tramvaji nebo metru občas vyskočí mladý člověk a nabídne mi místo, říkám: "Nene, jen seďte. Já jsem seděl sedm let." Všichni kolem se rozesmějí a já dál stojím u tyče a mám radost... ano, radost, že mi to stojí :-)
Jana Kollinová
Příběh mi připomněl reakci mého tatínka na sousedku, která byla na prahu seniorského věku, lépe řečeno v důchodu, a ve chvíli konfrontace názorů paní vyslovila otřepanou frázi: "Víte, kdo já jsem?" Lakonická odpověď mého otce: "Stará bába." Paní to vstřebala a ku podivu, žili na stejném patře několik dalších let bez dalších konfrontací.
Daniela Lender Chaloupková
Moc pěkně popsáno. Prakticky vše již bylo téměř všemi předchozími diskutujícími řečeno a lze jen souhlasit. Jako u všeho záleží vždycky jenom na konkrétním jedinci, a to napříč věkovými kategoriemi. Osobně mám s MHD jen dobré zkušenosti, i když ji využívám spíše ve velkých městech nebo v Praze. Horší je to s dálkovými spoji. Přestože si vždy kupuji místenku, často se mi stává, že je místo obsazené. Je to tím, že řidiči autobusů již dávno neoznačují místenková sedadla cedulkami, takže pak dochází k trapným chvilkám, kdy se musím domluvit s dotyčným člověkem, aby mi zaplacené místo uvolnil. Většinou to proběhne s omluvou a úsměvně, protože to nevěděl, ale jednou byl na mne jeden mladý floutek dost drzý. Naštěstí jsem se nedala :-))
Zuzana Pivcová
pardon, zlobí klávesnice
Zuzana Pivcová
Mně se před pár lety v autobuse MHD stalo, že jsenastopila do dost plného vozu, u schůdků seděl muž středního věku, tak o 20 let mladší než já, nepustil mě sednout a naopak mě začal kárat, ať mu nestojím v cestě, že bude brzy vystupovat. Tak jsem řekla: Od Vás to sedí, tak už vystupte.
Jarda Rejda
MHD nepoužívám, přesouvám se Chevroletem Matiz, takže zkušenosti se spolucestujícími nemám. Co ale zažívám při nakupování, chodím o berli a je mi 77, nikomu nepřeji. Naprostá bezohlednost, hlavně že já se dostanu k regálu a ty dědku koukej uhnout.
Olga Škopánová
Mám jednu radu nejezdit MHD.
Marie Měchurová
Já mám jednu radu - vždy s úsměvem.
Marie Hrádková
Mám pomerně dost nacestováno, ale musím říct, že Češi nejsou moc příjemní lidé. Horší jsou snad jen Rusové, o něco lepší Skandinávci a Švýcaři jsou slušní, ale odtažití. Samozřejmě srážka s blbcem hrozí všude.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...