Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jarka Jendrisková
29.5.2025 09:07
Já tedy také mým dětem a vnoučatům do jejich vzhledu nemluvím, vždyť si sama dobře pamatuji, jak mi to vadilo u mých rodičů. Ale rozhodně nejsem mlčící. Je tolik témat k hovoru. Politika, společnost, ekologie, kultura... Nestojím o to, aby se mě ptali na rady. Prostě diskutujeme, bavíme se a já jsem v jejich společnosti šťastná.
Sylva Wiedel
29.5.2025 09:05
Zkušenosti starší generace nelze srovnávat s informacemi z netu. Pro mne alespoň jsou zkušenosti starších mnohonásobně cennější. Jinak článek na mě působí dost deprimujícím dojmem, a doufám, že nesdílí postoj většiny lidí v důchodovém věku.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.5.2025 09:03
Podle mého názoru senioři nejsou jedna homogenní skupina lidí, kteří stejně myslí, volí Babiše a neví co je to digitalizace. A pokud si to někdo myslí tak nevím z čeho vcházejí jeho moudra.
Hana Rypáčková
29.5.2025 08:55
Kdo by nechtěl být co nejdéle soběstačný? Někde mám uložené Desatero staré báby, čemuž jsme se chechtaly, ale už nás smích přešel..
Miloslava Richterová
29.5.2025 08:01
Nedávno tu čtenáři zkritizovali článek koučky kvůli reklamě, ale ten dával naději, žijte, užívejte svého důchodu a radujte se ze svého věku, kterého jste se dožili. Tento článek nabádá k mlčení, snad rovnou zalézt a nevylézat. Možná nadsázka mladé autorky k větší diskuzi. A tak děkuji všem seniorům, kteří zde píšete vesele i vážně o svém životě, své postřehy, názory, zkušenosti, že dáváte fotky, dílka a básně, které potěší tu velkou skupinu, která je nálepkována a rozebírána, a přitom je jen normální součástí populace jako každá jiná.
Olga Škopánová
29.5.2025 06:45
V minulosti byli staří lidé studnicí zkušeností, které byly velmi cenné a předávaly se z generace na generaci. S vynálezem internetu tohle všechno skončilo. Informace se už nehledají u starší generace, ale na diskusních forech. A navíc život se mění tak rychle, že včerejší zkušenosti jsou dneska k ničemu. Staří lidé se s tím budou muset smířit a nehledat v tom neúctu ke stáří. Pouze jejich zkušenosti z mládí jsou v dnešním světě bezcenné.