Raději nic neříkám. Senioři jsou nazýváni mlčící generací
Ilustrační foto: Freepik

Raději nic neříkám. Senioři jsou nazýváni mlčící generací

29. 5. 2025

Když vysloví svůj názor, často slyší: dnes je jiná doba, tomu ty nerozumíš, žije se teď úplně jinak. Mnozí lidé vyššího věku si proto zvykli fungovat stylem: nic neříkám, k ničemu se nevyjadřuju, ať si mladí dělají, co chtějí.

psychika rodina společnost životní styl
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Myslím, že senioři nemusí jen mlčet mohou diskutovat v rodině i na nejrůznějších forech, je to zábavné a obohacující. Měli by se ale vyvarovat poučování a prosazování svého názoru jako jediného správného a měli by pochopit, že dnes je život už úplně někde jinde než za jejich mládí.
Iveta Tomčíková
Pardon paní Špásová je N.
Iveta Tomčíková
Nechtěla jsem se zde zapojovat do diskuse, ale musím uznat, že tento článek je super a víc než pravdivý. Takhle se paní Vratislavo začalo chovat hodně mých kolegyň v práci po dovršení svých 60tin a jsou spokojené. Ony i jejich rodiny a přátelé. Jen si tak říkám, copak paní O. Špásová , které vadí, že v profilu nejsou uvedeny osobní data, která ona uznává za "slušnost" - dívá se na profily všech? Proč se obrací jen na některé a nazývá je, že se nechovají slušně, jak je tu zvykem před 10 lety, to už necháme coby její problém... :-)
Michaela Přibová
Pane Pokorný, nic ve zlém, ale já musím oponovat. Když vám dospívající dcera řekne: mami, mně se na tobě líbilo, že jsi brzy pochopila, že si budu dělat , co chci. A do seniorského věku jsem měla daleko. A do moudrosti taky. :-)) Takže to byla spíše rezignace či kapitulace. Už léta mlčím a mám klid.
Zdeněk Pokorný
Čekal jsem kdo se chytí. Nezklamali jste mě...Jupí. (A jinak - běžte diskutovat na Ring...)
Pavel Ouběch
Pane Pokorný, indiáni nejvíc naslouchali radě starších. Nepřežili. Vývoj společnosti není tak jednoduchý.
Daniela Lender Chaloupková
Název článku je lehounce zavádějící, ale obsah je perfektní. Ono "mlčení" opravdu není dokladem rezignace či kapitulace (p. Pokorný 12:20), ale uchováním si vlastního zdravého rozumu a názoru. Nejsem-li dotázán, neposkytuji nevyžádané rady, tím pádem nemohu být zklamán odmítnutím. Naprosto přesně to vyjadřuje citace druhé babičky v závěru článku. Děkuji :-)
Olga Škopánová
Dnes přežije jen ten kdo je schopen přijímat novinky a učit se nové věci.
Zdeněk Pokorný
Byly kdysi civilizace, kultury, které byly zvědavé, co si staří myslí a dokonce se jejich názory řídili. Ti přežili.
Zdeněk Pokorný
Bingo!!! Naprostá trefa do černého. Mluvíte mi z duše. Ta tichost - ona není výrazem kapitulace, vůbec ne. Je výrazem životní moudrosti, ke které se někdo musí propracovat, někomu je dána a někdo k ní nedospěje vůbec.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden

Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.