Mé bádání o mravencích
Ilustrační foto: Freepik

Mé bádání o mravencích

24. 5. 2025

Jednoho dne se mi na kuchyňské lince začali objevovat mravenci. Ne ti rezaví kuchynští faraoni, ale úplně obyčejní mravenci černí. Dokud to byli jednotlivci, dala jsem jim lekci plavání a poslala k Baltu. Možná až doplavou, pošlou mi pohlednici.

domácnost příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Léta na chalupě používám jen prášek do pečiva a mravenci zmizí. Spreje na lezoucí hmyz nepoužívám, výjimkou je sprej na vosy. Hnízda mám často na půdě, v kůlně i v břečťanu, když stříhám.
Daniela Lender Chaloupková
Vtipně popsaná anabáze, díky za pobavení :-)) (byť je to katastrofa, mít tohle doma). Stran chemie souhlasím s paní Ivou (10:49), připojila bych ještě růžové granulky Bros. Obojí spíš na přemnožené zahradní mravence. Přidám svou eko zkušenost, a to jak na zahradu, tak do domácnosti. Mraveniště posypat dětským pudrem nebo moučkovým cukrem smíchaným se sodou. V domácnosti mám nejlepší zkušenost s vysypáním cestiček obyčejným práškem do pečiva - nepřelezou a už se nevrátí :-))
Iva Bendová
Vtipně popsaný marný boj. :-D "Faraon Protect" za 79 Kč - k vyhubení celé kolonie - mravenečci to nanosí královně, a ta ztratí svou reprodukční schopnost. 2 - 3 týdny a je po nich veta ;-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...