Romana Koníčková
30.5.2025 14:20
Souhlas s paní O. Škopánovou ve 14:01h. Je ještě dodám, že všechno není jen černé nebo bílé. Vůbec si netroufnu bez osobního hlubšího poznání hodnotit chování některých lidí. Jistě mají ke svému přístupu k životu své důvody a netroufla bych si třídit lidi na "první a druhou kategorii". Každý z nás má svůj život takový, jaký si zařídí. Věřím, že vše se člověku vrátí jako bumerang.
Libuše Křapová
30.5.2025 14:13
Autorka napsala - "Možná, že ve škole patřili mezi premianty, vystudovali vysoké školy a získali pracovní pozice, pro které by jiní „vraždili“. Pořídili si luxusní auta, vily, dovolené v exotických rájích, pyšní se (rádoby) fungující rodinou či vysokými konty v bance. Rádi a často vše prezentují na veřejnosti." - Snad je to trochu zavádějící, ale já z toho rozhodně necítím tvrzení, že bohatí jsou ti zlí a chudí dobří. Spíše úvahu nad tím, že ani majetek nezaručí, aby se člověk cítil šťastný a spokojený. Asi to bude ovlivněno i tím, jak kdo nahlíží na život asoučasnost. Jestli žije s pocitem, že "jeho sklenice je poloplná nebo poloprázdná". Tak je to i s "chrlením žluče". V článku není ani naznačeno, že je myšleno naše íčko. Zato stačí nahlédnout do diskuzí pod články na Seznamu. Ještě dodám - ta moje sklenice je rozhodně poloplná.
Olga Škopánová
30.5.2025 14:01
My starší bychom už měli vědět, že svět se neskládá jenom z Mirků Dušínů, ale i z Bratrstva kočičí pracky. V době předinternetové tito lidé mohli nadávat tak v parku či v hospodě, dneska si jejich výlevy může přečíst celý národ. To ovšem neznamená, že lidé jsou dnes horší než v minulosti. Jen mají jiné možnosti jak se prezentovat.
Zuzana Zajícová
30.5.2025 13:26
Já myslím, že fakt nezáleží na majetku. Jsou lidé radostní a jsou lidé zlostní, a jaký se narodíš, takový jsi, a ve stáří se to možna víc projeví.
Olga Škopánová
30.5.2025 12:48
Autorka tvdí cituji Pořídili si luxusní auta, vily, dovolené v exotických rájích, pyšní se (rádoby) fungující rodinou či vysokými konty v bance. Rádi a často vše prezentují na veřejnosti. Nedokážou se radovat z malých věcí jsou zatrpklí a ze svých neúspěchů obviňují své okolí.
Eva Mužíková
30.5.2025 12:36
Díky Danielo za zajímavý članek.
Blanka Lazarová
30.5.2025 12:08
Pěkný článek ... pěkná přirovnání ... ze života lidí ... ano, tak to chodí ... Jen pozn. : autorka článku netvrdí, že boháč je zlý a chudák hodný, ani že potoky žluči chrlí lidé na konkrétním chatu, jak se některým její slova jeví. Tož tak.....
Olga Škopánová
30.5.2025 11:43
Nechápu proč by bohatí a úspěšní lidé měli být zatrpklí a hledat příčinu svých neúspěchů v jiných lidech. Už bychom se mohli oprostit od těch stereotypů zlý boháč a hodný chudák.
Marie Doušová
30.5.2025 11:22
Zajímavý článek...hodně je v něm pravdy, ale stejně chci věřit , že nás slušných a chápajících lidí je víc......Škarohlídů a pomlouvačů je mi líto,neboť neznají lásku a pochopení pro druhé lidi.......vidí jenom svůj prospěch....
Jarmila Komberec Jakubcová
30.5.2025 10:27
Chrlení potoků žluči - cituji z Vašeho článku. Tak to jsem tady na chatech nezaznamenala. Nevím kam na to chodíte? Pokud někdo nesouzní s názore druhého neznamená to, že je zlý a nenávistný člověk. Je to člověk s jiným úhlem pohledu na svět .
Načíst starší příspěvky