Jedno sobotní odpoledne
Terezínská Malá pevnost. FOTO: Josef Vosolsobě, ČTK

Jedno sobotní odpoledne

29. 5. 2025

Letos zima přišla brzy, mrzne už od začátku listopadu a sv. Martin přijel na obzvlášť bílém koni. Na Tři krále sněžilo naposledy. Teď je víc jak dva týdny po svátcích a sněhové kopice jen tak nezmizí. Plzeň je skoro neprůchodná.

2. světová válka Jarní soutěž 2025 rodina vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Už úvodní snímek mě varoval, že to nebude taková idylka, jak to vypadá. Se ztrátou v rodině se zapomenout nedá.
Daniela Lender Chaloupková
Krásné vyprávění, čte se jak filmový scénář. Podle úvodní fotky jsem ale pořád čekala nějaké drama. Bohužel, na konci jsem se regulérně rozbrečela. Děti by neměly umírat .... Přesto, nebo právě proto, děkuji. Ano, nesmíme zapomínat ...
Dagmar Vargová
Moc hezky napsané vzpomínky, a ten konec, až mě zamrazilo :-(. Byla to hrozná doba.
Blanka Lazarová
Smutná vzpomínka ..... a jak píše Daniela, nesmíme zapomenout .... Děkuji za sdílení ...
Daniela Řeřichová
To je tak poeticky popsaný čas bezstarostného dětství... O to brutálnější je pointa. Děkuji za svědectví, za vzkaz, abychom nezapomínali.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden

Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.