Neplánované setkání s příznivci slovanství
Hvězda Roda. FOTO: Jana Vargová

Neplánované setkání s příznivci slovanství

4. 6. 2025

Stává se mým zvykem strávit jeden týden v červnu v lázních v Bechyni. Město mě okouzlilo řekou, přírodou, mostem, zámkem se zahradou, vyhlídkou z kostelní věže na náměstí, stinnými zákoutími. 

cestování historie města a obce
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(4.8 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Pane Berka myslím, že byste se mohl zdržet hodnocení mé osoby, já se toho vůči vám rovněž nedopouštím. Myslím, že i já mám právo napsat svůj názor a ukázat i tu druhou stranu mince. Ono nic není jen černé či bílé.
Hana Rypáčková
Ano , Bechyně je krásné místo. Okolní příroda, Židova strouha. Mládí s Karlem Krylem a jeho kytarou....
Jindřich Berka
Samozřejmě, že že původní obyvatelstvo před příchodem Slovanů nezmizelo, ale smísilo se. Je, ale jisté, že většina Čechů má více slovanské krve. Bulhaři naopak jsou Turkotataři, kteří přijali slovanskou kulturu. Všechno je to ideologie. Vše americké je dnes lepší než slovanské. Jsem Čech a cí to ím se Slovanem a jsem na to hrdý!!
Jindřich Berka
Škopánová a Dostál pořád škodí. Já myslel, že útočí jen na mě. Mají v sobě tolik zabšklosti, negativní energii, možná závist a zlo. Nevšímejte si jejich napadání. Chybí jim talent něco hezkého napsat, tak opruzují!!
Dana Divišová
Krásné povídání a fotky. Bechyni mám taky ráda.
Jarmila Komberec Jakubcová
To, že v naší zemi nežijí jen tzv. praví Slované asi ví všichni ze základní školy. Hlavně války způsobovaly míšení různých národů mezi sebou, také i migrace ať z Východu či Západu. Např. moji prarodiče přišli do naší země od Haliče. V době Rakouska-Uherska občané běžně putovali po celém území.To jen za dob vlády jedné strany byly hranice zadrátované. V Bechyni jistě také nežijí úplný čistokrevní Šlované, ale mají rádi svou vlast a své krásné městečko. A symboly určité národní příslušnosti se mi líbí. Sama nosí od svých 15 let stříbrnou Davidovu hvězdu, kterou jsem dostala od svých rodičů. Je dobře když jsme hrdí na svůj stát, na své spisovatele, vědce atd.
Olga Škopánová
Paní Lender Chaloupková myslím, že by bylo vhodnější kdybyste mě oslovila přímo a vysvětlila co v mých příspěvcích považujete za chybné či jinak závadné. Pokud uznám, že máte pravdu tak se Vám omluví. Schovávat se na L/N za mínění většiny mi přijde nezdvořilé a neférové. A silně to připomíná hon na čarodějnice.
Olga Škopánová
Paní Křapová můžete mi napsat co z toho co jsem napsala není pravda?
Jiří Dostal
:-) :-) Seriálová ukázka osvobozující nevědomosti a hlouposti... :-) :-)
Libuše Křapová
Jano V., prostě jedna osoba zde má vždycky pravdu a hlavně poslední slovo. Nemá cenu na ni reagovat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden

Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.