Všechny fotografie: Daniela Lender Chaloupková
Vlak Lemkin připomíná unikátní výstavou hrůzy genocidy
8. 6. 2025Od 24. dubna 2023 brázdí železniční koleje České republiky vlak Lemkin. Netypická souprava čtyř speciálně upravených nákladních vagonů nabízí veřejnosti na železničních stanicích výstavní a vzdělávací aktivity k tématu historie a prevence genocidního násilí a významu mezinárodního práva pro budoucnost Evropy a lidstva.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
8.6.2025 20:13
I já se cítím paní Chaloupkovou obohacená zvlášť když mě práskne redakci na L/N.
Jarka Jendrisková
8.6.2025 18:45
Jste skvělá, Danielo, že píšete o těchto záslužných počinech. Vždy mě to obohatí.
Ingrid Hřebíčková
8.6.2025 15:20
To je dobře, že se tahle děsivá hrůza připomíná. Nikdo by před takovou tragédii neměl zavírat oči. Děkuji za článek.
Michaela Přibová
8.6.2025 14:30
Dano, děkuji za zajímavý článek. A rovněž děkuji za seznámení s havajským písničkářem. Neznala jsem ho.
Olga Škopánová
8.6.2025 13:25
Ano paní Lender Chaloupková píše kvalitní a zajímavé články, stejně tak dobře jako psaní ale dokáže nepohodlného diskutujícího dát na černou listinu a pak dělat mrtvého brouka.
Libuše Křapová
8.6.2025 12:12
Tragické, smutné, neštěstí mlionů lidí - a děje se stále, znovu, opakovaně ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 24. týden
Ve vědomostním kvízu tohoto týdne ukážeme některé méně známé památky a zajímavosti české přírody.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Umíte hrát na nějaký hudební nástroj? A hrajete na něj ještě?
Ano, umím hrát na několik hudebních nástrojů