Dagmar Vargová
17.6.2025 15:29
Pro mě je to hodně těžké a samozřejmě smutné téma a naprosto Vás chápu. Syn mé kamarádky ukončil svůj život skokem pod vlak (27 let). Úspěšný mladý muž před koncem studia, už byl Bc. a končil magisterské studium. Údajně z nešťastné lásky, byl poprvé "vážně" zamilovaný. Ona to uzavřela s tím, že mu nabídla "kamarádství". Celé je to šílené, vždyť nebyla jediná na světě! Ono se říká, že sebevrazi jsou především sobci. Jim už je to jedno - ale co rodiče, rodina? Milovali je, investovali do nich spoustu peněz mj. na studia... a hlavně spoustu lásky. Rodiče se z toho nevzpamatují do konce života. Prý vše časem přebolí... houby, nikdy to nepřebolí, bolest zůstane navždy. Toho kluka jsem vozila v kočárku, strašně chybí i mně... můj syn vlaky miluje... holt je to zapovězené téma. Musím se tomu vyhýbat... Přeji Vám hodně sil k překonání zármutku.
Naděžda Špásová
17.6.2025 14:19
PS., omlouvám se, nějak mi utekla hvězdička, správně je ******.
Naděžda Špásová
17.6.2025 14:17
Radmilo, je to smutné hlavně pro vás. Sestru už nic netrápí, pro vás je to asi tak trochu šok. Ono ale postupně všechno přejde a myslím, že naopak přibývá sebevražd u mladých. V rádiu a na seznamu je to na denním pořádku. My jsme v našem věku naopak celkem spokojeni. Můžeme dělat věci, které jsme dříve nemohli, jít kam chceme a určitě by se ještě něco našlo. Přeji vám pohodu, zdraví a hlavně štěstí. Smutek přejde, vzpomínky zůstanou.
Iva Bendová
17.6.2025 13:11
Kdo nezažil bolest duše, plné pro druhé nepochopitelné beznaděje, pobyt v bublině s pocitem, že vše hezké je jen pro ostatní a pro nás nic, ten nemá šanci se do toho vžít. Vím, o čem mluvím. Naštěstí mi zůstal pocit zodpovědnosti za blízké, v těchto šílených stavech, a také mě držel citát jednoho rabína, že sebevražda může být krokem z louže pod okap, že nevíme, co bude s naší duší dál ...
Jana Kollinová
17.6.2025 13:10
Domnívám se, že jen osobnost se silně vyvinutým pudem sebezáchovy dokáže v kritické chvíli přilnout k životu, byť z jejího pohledu nepřijatelnému, uchopit záblesk poslední záchrany a vyhledat odbornou pomoc.
Jana Jurečková
17.6.2025 09:45
Je mi to moc líto, že jste přišla o rodiče a sestru. Já mám ještě maminku. Snad pomůže chodit ven mezi lidi, neuzavírat se doma.
Jana Šenbergerová
17.6.2025 08:52
Asi je to hodně těžké vydržet, když člověka přepadnou děsy běsy a dobře se radí, když o tom nemáme žádnou představu. Závěr vašeho článku napovídá, že vy v tom máte jasno, i když se musíte vypořádat se spoustou nezodpovězených otázek. Cítím s vámi, držím vám pěsti a také přeji hodně sil k překonání těžké životní zkoušky.
Šárka Bayerová
17.6.2025 07:40
Hodně sil...