Babiččina letní dobrota: 
tvarohové knedlíky s ovocem
FOTO: Michaela Přibová

Babiččina letní dobrota:
tvarohové knedlíky s ovocem

5. 7. 2025

Babiččiny ovocné knedlíky

utře se:

¼ kg tvarohu

2 celá vejce

špetka soli

lžíce cukru

přidá se:

¼ kg hrubé mouky

a trochu mléka

Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky a dáme náplň, co kdo má rád: meruňky, jahody, třešně. Vložíme do horké, osolené vody a vaříme 15-20 minut podle velikosti knedlíků.

Podáváme s tvarohem, měkkým či tvrdým (nastrouhaným) a pokapané rozehřátým máslem.

Babička nám v létě dělávala tyto knedlíky. Měly jsme je moc rády.

Přikládám foto, kde je recept psaný přímo od babičky (nar. 1904). Papírek je mnohokrát použitý a podle toho také vypadá... :-) 

gastronomie recepty
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Děkuji za Vaše příspěvky a těším se na vaše recepty :-)
Anna Potůčková
Recept znám, ale nevaří tyto knedlíky. U nás jdou spíše kynuté ovocné knedlíky, nebo místo ovoce povidlové - ty mají rádi vnučky.
Alena Velková
Míšo, hned bych si dala ♥
Daniela Řeřichová
Míšo, tento recept na jahodové knedlíky také používám, navrch na tvaroh dám ještě šlehačku a celou jahodu. A také opatruji několik zažloutlých listů ze sáčků od mouky, na které babička psala své recepty.
Iva Bendová
To písmo, ten rukopis, jako by to psala moje babička, až mě to dojalo :-) Takových zažloutlých receptů na dobroty je u mamky spousta. Ten Váš je určitě také velmi chutný, když se tak dlouho traduje.
Daniela Lender Chaloupková
Ňam ňam ňam ..... škoda, že nejde vložit fotka, že jsem jak Pavlovův pes :-))) Paní Michaelo, moc díky za virtuální pochutnání :-)) Také mám pár podobných receptů, které ochraňuji jak oko v hlavě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 27. týden

V pondělí 30.6. začíná nejprestižnější tenisový turnaj - Wimbledon. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne bude tenis.