Radosti a strasti sólo turistiky
FOTO: Alexandra Vrbová

Radosti a strasti sólo turistiky

10. 7. 2025

Moje mamina (84) chodí, aby chodila a žila, já chodím, abych viděla a poznávala nová místa, nové trasy, kde je ticho lesa a radost dýchat, kde nehrozí "overturismus" a nikdo nekroutí hlavou nad tím, jak funím do kopce. Baví mě trasy dopředu plánovat, protože musím někam dojet, zaparkovat a namalovat si na mapě okruh, který zvládnu ujít a nakonec dojet zpátky domů.

Nedávno jsem zvolila 16 km německou stranou Krušných hor s cílem na česko-německém rašeliništi. Z naší strany je to přírodní rezervace, kam se nesmí, ale u sousedů je to nádherná rezervace Georgenfeldské vrchoviště s povalovým uzoučkým chodníčkem se spoustou informací o kytkách, stromech a potvůrkách, které tam skáčou a poletují.

Byl všední den, nikde nikdo, atmosféra místa prostě úžasná a ten kilometr a kousek jsem šla skoro přes hodinu. Nevadí mi chodit sama, ale tentokrát přepadla lítost, že se o všechny ty dojmy nemůžu podělit. A to je ta druhá strana "singl ťapání", kdy nedílená radost zůstává sice radostí, ale je jen poloviční. A tak mě napadlo, podělit se tady, s Vámi a hned je mi líp.

Obrazek-WhatsApp-2025-07-04-v-16.55.56-0330d3f0.jpg

cestování turistika
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Paní Sašo, děkuji za zajímavý popis a vítám vás mezi námi. Znám ten pocit, kdy se těšíte z místa a vedle vás není nikdo, komu se svěřit. Čím víc místo zapůsobí, tím víc si přejete to s někým sdílet. Stalo se mi to pracovně v Itálii. Radši jezdím a chodím se sestrou. A taky si o tom píši poznámky. Napište o vašich výletech. Určitě se zde najdou lidé, co si váš článek rádi přečtou.
Ingrid Hřebíčková
Úžasný článek. Obdivuji vás. A taky chápu. Já byla 4 týdny v Paříži a i když se mi tam moc líbilo, tak samotné mi tam bylo smutno. Jinak jezdím se sestrou. A taky vás na íčku vítám.
Daniela Lender Chaloupková
Paní Alexandro nebo Sašo, moc pěkný popis i fotografie, mohla jste dát i více - pro mne naprosto neznámý kout naší země. Tu potřebu sdílení znám, vždy je lepší, má-li se člověk o zážitky s kým podělit. Nezoufejte, určitě se časem někdo objeví, možná i tady na íčku ;-), kdo s Vámi vyrazí nejen na procházku :-)). Vítejte mezi námi a budu se těšit na další, třeba jen písemné nebo fotografické, sdílení :-)
Iveta Tomčíková
Paní Sašo, neklesejte na mysli, je spousta mužů, kteří si na samotě víc než velmi zakládají. Zvláště po věku 50 let. Mají prý klid. Co kdyby jste to, že jste sama vzala též tímto způsobem. A dělit se s někým o vaše zážitky? Máte maminku, ani nevíte jaký to je v určitém věku dar - ta je určitě s vámi bude ráda sdílet. Jinak, ráda si vaše další cesty přečtu.
Iva Bendová
Děkuji za sdílení a těším se na příště :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 28. týden

K nejnavštěvovanějím zemím patří v letních měsících Řecko. Už jste tam byli? To pak bude pro vás vědomostní kvíz tohoto týdne hračkou...