Nápisy na tričku
Ilustrační foto: Freepik

Nápisy na tričku

10. 7. 2025

Nastaly horké dny, všichni svlékli teplé kabáty či bundy a oblékli se do lehkého oděvu. Do šatů či do sukní s halenkou nebo tričkem. A jelikož ráda pozoruji lidi, tak jsem si vzala na mušku trička s nápisy. Tedy T-shirt, protože většina nápisů je v angličtině.

A začnu, jak říká nápis na mladíkově tričku Just do it (Prostě udělej to).

Dívenka na zastávce netrpělivě poskakuje kolem maminky. Na tričku nápis I´m future hrdě oznamující, že je budoucnost.

O něco starší dívka, která se pomaloučku stává ženou, dobíhá tramvaj svižným, rychlým krokem. Na tričku měla nápis Literally just a girl (Prostě dívka).

Jednou jsem potkala sousedku. Žena v nejlepších letech, upravená, nalíčená. Když jsem ji míjela, pozdravily jsme se a já si ji se zájmem prohlédla. Musela jsem se pousmát, když jsem na tričku přečetla nápis I know you´re watching me (Vím, že mě sleduješ).

V obchodním centru šla proti mně dívka. Tričko s nápisem You´ve always choice /Máte vždycky na výběr/. Možná se mi to zdálo, ale výraz jejího obličeje vyjadřoval postoj – to je vnitřní svoboda, mám na výběr.

Jednou v metru naproti mně seděla dívka, studentka začtená do skript. Nevnímala svět kolem sebe, oči ponořené do četby. Na tričku nápis Don´t grow up. It´s a trap (Nedospěj. Je to past).

Veselý mladík v hlučné společnosti svých vrstevníků má na tričku zobrazen mladý pár – ženicha a nevěstu a pod nimi nápis Game is over (Hra skončila).

Když jsem od nás jela do Příbrami, na jedné zastávce stál starší muž. Vzpřímená postava a na tričku nápis I´m not antisocial. I´m antistupid (Nejsem antisociál, Jsem proti hlouposti).

Tentýž den když jsem se vracela domů, na zastávce čekala žena s dospělým synem. Povídali si, oba nesli tašky s nákupem. Žena měla na tričku Love like Jesus (Milujte jako Ježíš). Krásné, že?

On ten nápis vlastně napoví něco o nositeli. Tento zhuštěný výraz mluví za něj. Anebo by měl. Je to jakýsi vyslaný vzkaz z vnitřku nositele. Upozorní na sebe, přitáhne pozornost a někdy i pobaví.

tricko.jpg
FOTO: MIchaela Přibová

móda společnost životní styl
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Vzpomínám si, že nápisy byly i dříve. Já si nechala nastříkat na tričko nějakou hudební skupinu i s nápisem. Jenže mamka mi ho zabavila s poznámkou, že tohle přeci nemohu nosit a tak jsem rezignovala. Dnešní nápisy jsou i legrační, dokážou pobavit. Líbí se mi.
Hana Řezáčová
Mám ráda trička jednobarevná nebo proužkovaná nebo třeba s obrázkem, s nápisem bych si nekoupila ... Ale ať si každý nosí co chce, někdy je to trochu legrační, parády to moc nenadělá, ale každého věc :-)
Alena Tollarová
Napoví o nositeli, i když někdy nositel asi ani neví, co nosí. K šedesátinám mi snacha na tričko udělala nápis 60? No a co? O deset let později už jsem 6 za 7 měnit nechtěla :( Líbí se mi trička z íčka.
Jarmila Komberec Jakubcová
Hezký článek, který mi docela pobavil. Trička s nápisy pokud jsou čistá mi nevadí.
Dana Puchalská
Mně trička s nápisy až tak nevadí.. někdy je lze přeci brát jako recesi,ne?
Olga Škopánová
Spíš bych řekla, že mnozí ani neví co mají na tričku napsané, protože pak by si starší korpulentní paní nemohla vzít tričko s nápisem I am a little girl.
Jan Zelenka
Pěkně napsáno. Ale ty nápisy na tričkách se mi nelíbí.
Šárka Bayerová
Skvělý nápad ke glose!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 28. týden

K nejnavštěvovanějím zemím patří v letních měsících Řecko. Už jste tam byli? To pak bude pro vás vědomostní kvíz tohoto týdne hračkou...