Jsem jak ten strom v širém poli
FOTO: Ingrid Hřebíčková

Jsem jak ten strom v širém poli

15. 8. 2025

Jsem jak ten strom v širém poli,

když se mraky nad ním honí,

pokorně se k zemi skloní

co ho hned tak nic neskolí.

Jsem jak ten strom v širém poli,

co poutníky zdáli vítá,

brzy ráno hned jak svítá.

Hold díků mu ze srdce dám.

Ví, že s ním to nikdy nevzdám.

Poskytne v žáru slunce stín.

S ním zahodím všechen svůj splín.

Poletíme spolu k hvězdám.

Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Richterová
Děkuji..
Dana Puchalská
Moc hezká poezie.
Ingrid Hřebíčková
Ještě k vám Danielo, přečetla jsem si vaši diskuzi k panu Berkovi. Úmyslně odpovídám sem, protože se vyjadřuji k vám a ne k článku. Fotky skutečně zde vypadají, že by mohly do soutěže Czech Press Photo a autoři článků do Pulitzerovy ceny. Ale to je na íčku to nejhezčí a nejlepší, že je tak kvalitní. Až tady budeme všichni tolerantní k chybám, zavírat oči, když nebudeme souhlasit, portál se stane plný pochlebování a kvalita půjde stranou. Konstruktivní slušnou kritiku považuji za nutnou. To je můj názor.
Ingrid Hřebíčková
Děvčata, moc vám děkuji za krásná slova. Jsem ráda, že jste pochopily můj vztah ke stromům. Fotka je od nás ze zastávky lom. Ke stromu chodí srnky, kolouškové a zajíci. Když jedeme brzy ráno, tak je tam vidíme. V zimě dáváme pod strom jablka.
Daniela Lender Chaloupková
Ingrid, krásná báseň plus stoprocentně souhlasím se vším, co již bylo napsáno přede mnou. Moc hezká fotografie. Děkuji :-)
Blanka Lazarová
Stromy mě fascinují. Škoda, že jejich potenciál víc nevyužíváme a víc si jich nevážíme. Až mě dojímá, jak spolu komunikují a kooperují. Krásná báseň. :-)
Zuzana Pivcová
Myslím, že nám stromy hodně rozumějí, škoda, že to člověk neumí často ocenit. Děkuji.
Daniela Řeřichová
Strom jako symbol života. Krásná báseň, Ingrid.
Jana Šenbergerová
Stromy a hvězdy, ty mě vždy fascinovaly. Ty první svou odolností vůči živlům, ty druhé svou zářivostí navzdory vzdálenosti a také tajemností. Mám básně o nich ráda. Díky za tu vaši, Ingrid.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 34. týden

Jak znáte české přehrady, rybníky, jezera, řeky či zatopené lomy? Ověřit si to můžete v našem vědomostním kvízu tohoto týdne.