Ujel mi vlak!
Ilustrační foto: Pixabay

Ujel mi vlak!

18. 8. 2025

Lenka naléhala na setkání se mnou už pár měsíců. Před rokem nečekaně ovdověla. Děti nikdy kvůli svému pohodlí a sobectví nechtěli. Netajili se s tím. Bylo jí smutno a chtěla prý pokecat.

Chvilku, po práci, na kafe, tak kdy? Uháněla mě mailem.
Čas je můj nepřítel, kde ho vzít?
Konečně mi zbyla hodinka času a tak jsme se sešly.
Objednaly jsme si kafe a Lenka plná slov, které potřebovaly ven, začala vyprávět.
"Tak si představ, že jsem si dala před půl rokem inzerát!"
Já: "Hm..."
Lena: "No však víš, že já si sama neumím doma ani vyměnit prasklou žárovku!" dodala.
Já: "Hm..."
Lena: "No hele žasla jsem! Přišlo mi asi osmdesát odpovědí a z toho asi třicet mužů do 25 let!" (Lence je 45 let)
Já: "Hm?" (mé pouhé "Hm" značí, že mě Lenka nepustila ke slovu)
Lena: "Hele, nikdy jsem neměla mladšího chlapa, tak mě to v myšlenkách lákalo a rajcovalo."
Já: "Hm!"
Lena: "Jo, přece se má všechno v životě zkusit viď?" otazník v jejich očích byl big!
Já: "Určitě!"
Lena: "No hele, ten mi dal zabrat, to víš, já po dvaceti letech manželství byla zvyklá už jen na takové pianko, jednou za měsíc, možná… A tenhle hřebeček chtěl každej den a co kdyby každej den, mohl i 3x za noc. No jo, ale já už ne!"
Já: "Hm?"
Lena: "No jo, jenže se ke mně za 14 dní nastěhoval a to jsem nechtěla. Přece jenom takovýho kolouška, to budoucnost nemá, viď?"
Já: "Hm!"
Lena: "Hele, když jsem si trošku oddychla od toho jeho sexuelního apetitu, radši jsem šla do těch starších."
Já: "No a?"
Lena: "Hele, bída s nouzí. Jeden, od kterýho zdrhla žena, rozvedla se s ním, ten mě chtěl, jen aby nevypadal, že je vadnej, druhej byl ženatej a chtěl jen bokovku, manželka ho už nudila, třetí byl single a žil se psem-fenou, kterou oblíkal do rudé sukničky, čtvrtej byl tak spořivej, že si nechal v restauraci ode mne zaplatit i sodovku co si objednal, no a pátej byl gay, kterej chtěl, abych bydlela s ním a jeho přítelem v jedné domácnosti…"
Já: "Tý, jo!"
Lena: "Hele, je to ztracený!"
Já: "Hm."
Lena: "Ujel mi vlak!" zarosily se jí oči.
Já: "Nic si z toho holka nedělej, mně ujelo celé vlakové nádraží!" dodala jsem vážně.
Lenka se na mě podívala a pak se rozesmála z plných plic na celé kolo.
Nebyla k utišení.
Už s ní na kafe nepudu.
Vede si monolog celou dobu, a když se konečně dostanu ke slovu, může se umlátit smíchy!?  :-)

(Literární vzpomínky, červen 2018)

povídka vztahy a sex
Hodnocení:
(4.7 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Nechápu vás. Nejsem psycholožka ani nemám manželskou poradnu, jen mě zaujal váš příběh a napsala jsem asociace, které ve mě vyvolal. Nepitvám, zamýšlím se nad podstatou, a je mi líto, že zajímavý článek degradujete do kategorie, cituji: "Komu se líbí, přečte, komu ne, číst nemusí." Jinými slovy, čti a nepřemýšlej!
Iveta Tomčíková
Paní Jano K. - vy jste psycholožka, nebo máte manželskou poradnu? Vězte, že tento článek nebyl napsán ani k nalezení jádra, ani ke škodolibosti, prostě se jen stal. Víc netřeba pitvat. Komu se líbí, přečte, komu ne, číst nemusí. Mějte krásné dny.
Iveta Tomčíková
Kdo ví paní Jano K., každopádně naše setkání bylo námětem článku, který měl úspěch v době napsání. Netřeba dále pitvat, je to příběh ze života, nic víc v tom netřeba hledat. :-)
Jana Kollinová
Že by nalezení jádra vlastního problému? Nebo škodolibost? To druhé nepředpokládám ani nevylučuji.
Iveta Tomčíková
Paní Jano K. - není to fikce, ten příběh se skutečně v r.2018 stal a když jsem viděla, jak vzalo Lenku to, že nenašla to co hledala prostě jsem vyhrkla tu poslední větu. Že jí tak rozesměje, to jsem skutečně netušila! :-)
Iveta Tomčíková
Děkuji všem ženám - které přečetly můj příspěvek a komentovaly zde. Moc si toho vážím.
Iveta Tomčíková
K panu Pokornému - jste věčný snílek a muž, který zřejmě potřebuje i v seniorském věku mít někoho po svém boku. Ani Lena už nenašla, ačkoliv jí bylo 45 let v době napsání příběhu, muže, který by měl zájem dožít po boku slušné ženy. Jste snílek a věříte pohádkám. :-) To je dobře.
Jana Kollinová
No nic, ujíždí jí nejen vlak, ale i přátelé. Fikce nebo skutečný příběh, ráda jsem si početla a věta: "Nic si z toho holka nedělej, mně ujelo celé vlakové nádraží," je skvělý bonmot.
Jana Jurečková
Podle mě je neslušné nepustit druhého ke slovu a tvářit se, že je vše naprosto v pořádku.
Zdeněk Pokorný
Článek perfektní. Téma taky. Ale působí to na mě dojmem, jakoby obě dámy byly někde v čekárně, a pořád na něco nebo někoho čekaly. Já vím, že těch pánů, kteří by skutečně byli na více než jedno použití, je málo. Ale zůstávám věčným optimistou a věřím, že se většina dočká někoho, s kým budou, když ne šťastni, tak určitě spokojeni, y.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 35. týden

Máte řidičák? Otestujte si jako v autoškole pravidla silničního provozu. Nevlastníte řidičský průkaz? Tak schválně, kolik otázek kvízu tohoto týdne dokážete zodpovědět správně...