Univerzální přání
Ilustrační foto: Pixabay

Univerzální přání

20. 8. 2025

Každý rok našeho života je jedinečný, neopakovatelný,

má svoje kouzlo i svá úskalí, svá překvapení

i své specifično

a je jen na nás, s jakou chutí otevíráme dvířka

dalším a dalším dnům,

které přinášejí rozmanitosti všeho druhu,

obklopující jejich jinak pevný kosmický řád.

Máme-li k tomu za společníka

v srdci a v duši lásku,

pramenící ze samé podstaty našeho ducha,

to věčné světlo,

máme víc, než si vůbec dovedeme představit

a nikdy tak nemůžeme zabloudit.

Nám všem, abychom šli vždy tou správnou cestou.

Moje poezie
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarka Jendrisková
Hezké to je ...Konečně jako vždy!
Jitka Caklová
Zuzko, za posledních pět let mi ta "jehla zpět do stejné drážky skočila čtyřikrát. Byly to zdánlivé tresty, které mě díky Bohu zachránily před pádem do propasti. Čím těžší "trest", tím větší posun k souznění s Duší ♥♥♥
Zuzana Pivcová
moc se omlouvám - teprve
Zuzana Pivcová
Stoupáme po spirále k duchovní dokonalosti, když ale cestou něco pokazíme, jako u gramofonové desky jehla skočí opět do stejné drážky a jedeme znovu a možná mnohokrát, než nás někdo nebo něco neosvobodí nebo dokonce na čas zdánlivým trestem nezastaví. To pro mě není bloudění. To je omyl, úmysl, předurčení, odsloužení si. A ta dokonalost na nás teprce čeká, jsme pro ni stvořeni.
Iva Bendová
Ingrid, i takto je možné chápat. Zabloudit v sobě nebo na životní cestě, což může být totéž.
Daniela Lender Chaloupková
Děkuji :-)
Ingrid Hřebíčková
To je zvláštní, já jsem si představovala, že " zabloudit" znamená ztratit samu sebe, ale když nezhasne v e mně to vnitřní světlo, tak se znovu " najdu". Děkuju za krásnou báseň.
Iva Bendová
Děkuji, jste moc milé :-)
Irena Mertová
Ivo, hezké, jsem ráda, že jsi přišla na íčko...
Jitka Hašková
Ivo, napsala jsi krásnou, pravdivou básničku. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 35. týden

Máte řidičák? Otestujte si jako v autoškole pravidla silničního provozu. Nevlastníte řidičský průkaz? Tak schválně, kolik otázek kvízu tohoto týdne dokážete zodpovědět správně...