Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Iva Bendová
10.9.2025 16:04
Děkuji, Zuzi. V životě vesměs dodržuji pravidla, v tvorbě se jen snažím nemít gramatické chyby, zbytek nechávám tomuto: Srdce zavelelo: "Vezmi tužku, papír a piš!" Duše se tetelila: "Hurá! Tím mi odlehčíš!" Cit se s chutí přidal: "Neboj, pomohu ti! Vždyť to dobře víš." Rozum se všech tiše zeptal: " A bude to někdo číst?" Řekli svorně: 'Bude! Věříme si. Uvidíš!" - předmluva k jedné mé knížce :-)
Zuzana Pivcová
10.9.2025 15:39
Ivo, občas mám raději básně než na jejich texty složené písně. Asi jako mi kdysi nevyhovoval film natočený podle románu....... Hudbou k básni může být i ticho. Hudba text poněkud spoutává. Nedovedu si moc dobře představit, že by Vaší rozevláté básni svázal někdo křídla. Sama jsem to v minulosti jednou zkusila, ale bylo to něco jiného než to, co šlo ze mne. Jen básněte dál, nápěv si pro sebe dosadí každý sám.
Iva Bendová
10.9.2025 15:08
Děkuji všem - pode mnou i nade mnou :-)
Marie Měchurová
10.9.2025 10:20
Ivo, poezie to je moje. Jak praví básník - ta nikoho nezabije. Hezké!!
Irena Mertová
10.9.2025 09:50
Hezké, osvěžující... :-)
Iva Bendová
10.9.2025 09:21
Díky za souznění, milá Jani :-)
Jana Šenbergerová
10.9.2025 08:53
Ivo, i bez not zahráno na moji notu. Díky, díky za veršíky, díky, díky za básníky, kteří ani netuší, že skládají pro duši.